Νεκρή 35χρονη επειδή ήπιε πολύ νερό – «Κατέβασε» δύο λίτρα μέσα σε 20 λεπτά

Σοκ προκαλεί η υπόθεση μίας 35χρονης μητέρας δύο παιδιών από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, η οποία έχασε τη ζωή της από τοξικό σοκ, αφότου κατανάλωσε περίπου 2 λίτρα νερό, σε μόλις είκοσι λεπτά.

by Times Newsroom

Η Άσλεϊ Σάμερς, 35 ετών, πέθανε από υπερκατανάλωση νερού λίγο μετά από μια χαλαρή μέρα με την οικογένειά της στη λίμνη Φρίμαν, το σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

Την τελευταία μέρα του ταξιδιού της, είχε αισθανθεί ζαλάδα και πονοκέφαλο, συμπτώματα αφυδάτωσης, αλλά καμία ποσότητα νερού δεν μπορούσε να χορτάσει τη δίψα της. Έτσι, ήπιε αρκετά γρήγορα το ισοδύναμο τεσσάρων μπουκαλιών νερού των 500 ml.

Όταν η Σάμερς επέστρεψε στο σπίτι της, κατέρρευσε στο γκαράζ της, έχοντας υποστεί σοβαρό πρήξιμο στον εγκέφαλο. Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί της διέγνωσαν τοξικό σοκ από το νερό, που ονομάζεται επίσης υπονατριαιμία, η οποία αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα του ότι υπάρχει πολύ νερό στο σώμα και όχι αρκετό νάτριο.

Όταν ο Ντέβον Μίλερ, ο αδερφός της Σάμερς, άκουσε για την κατάσταση της αδερφής του, έμεινε, σύμφωνα με δηλώσεις του, άφωνος. Όπως είπε : «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Δεν ήξερα καν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».

Το βράδυ της Τρίτης, ο Ντέβον Μίλερ έλαβε μια ανησυχητική κλήση για την Άσλεϊ, από την άλλη αδερφή του. Έτσι έμαθε ότι η Άσλεϊ είχε καταρρεύσει στο γκαράζ της και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Υγείας Άρνετ της Ιντιάνα.

«Η αδερφή μου, η Χόλι, με πήρε τηλέφωνο και ήταν απλώς ένα απόλυτο χάλια. Μου είπε: “η Ashley είναι στο νοσοκομείο. Έχει πρήξιμο στον εγκέφαλο, δεν ξέρουν τι το προκαλεί, δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για να το κάνουν να υποχωρήσει και δεν φαίνεται καλά”», δήλωσε ο κ. Μίλερ.

Τελικά, η Άσλεϊ Σάμερς δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της και οι γιατροί της διέγνωσαν δηλητηρίαση από νερό ή υπονατριαιμία.

Δηλητηρίαση από νερό ή υπονατριαιμία – Τι είναι και τι την προκαλεί

Η πάθηση εμφανίζεται όταν κάποιος καταναλώνει υπερβολική ποσότητα νερού σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, με το νερό να υπονομεύει την ικανότητα των πολύπλοκων συστημάτων οργάνων του σώματος – κυρίως των νεφρών – να ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών.

Ο απώτερος στόχος των οργάνων είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ νερού και ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο, το κάλιο και το χλωρίδιο, που διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των κυττάρων.

Το νάτριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ικανότητά του να διατηρεί την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων μέσω ηλεκτρικών παλμών.

Το νάτριο βοηθά επίσης στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό σύστημα και τα νεφρά, τα οποία προσαρμόζουν την ποσότητα του νερού και των ηλεκτρολυτών που επαναπορροφούνται στην κυκλοφορία του αίματος ή απεκκρίνονται μέσω των ούρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com