Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή επιδρομή στο Ν. Λίβανο

Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο είχε στόχο ανώτερο διοικητή της φιλο- ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, υποστήριξαν πηγές ασφαλείας στη Βηρυτό, μιλώντας για νέα δολοφονία «τη στιγμή που οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ έχουν ενταθεί».

by Times Newsroom

Την προηγούμενη εβδομάδα ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε ανώτατο στέλεχος της μαχητικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Βηρυτό προκάλεσε πυραυλική επίθεση ευρείας εμβέλειας της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ ως αντίποινα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη έχουν βάλει στόχο τις υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας πηγές στον Λίβανο ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξόντωσε διοικητή των επίλεκτων δυνάμεων Ραντβάν της Χεζμπολάχ, χωρίς να δώσει το όνομά του, ενώ άλλες πηγές μιλούν για τον Wissam al-Tawil.

«Όποιος σκέφτεται τον πόλεμο μαζί μας θα μετανιώσει», προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει περισσότερους από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ‘Αντονι Μπλίνκεν προτού επισκεφτεί το Ισραήλ στο τέταρτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου. Ήδη σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι εξετάζονται τρόπου για την προστασία των αμάχων στη  Γάζα και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι, ειδικά παιδιά», είπε.

249 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές στα ανατολικά η νότια πόλη Khan Younis και η κεντρική Λωρίδα της Γάζας όλα νύχτα εν μέσω συγκρούσεων σε αυτές τις περιοχές.

Το πρωί της Δευτέρας, ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια στο al Moghani στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας προειδοποιώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από αρκετές περιοχές καθώς αποτελούν “επικίνδυνες ζώνες μάχης”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com