Νέος προσωρινός αρχηγός των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εξαφάνιση του «Στρατηγού Αρμαγεδδών»

Ο πτέραρχος Σουροβίκιν εξαφανίσθηκε στη διάρκεια της ανταρσίας των μισθοφόρων της Βάγκνερ

by Times Newsroom

Η Ρωσία διόρισε νέο προσωρινό αρχηγό των αεροδιαστημικών δυνάμεών της σε αντικατάσταση του πτεράρχου Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος έχει εξαφανισθεί μετά τη σύντομη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ εναντίον της ηγεσίας του στρατεύματος τον Ιούνιο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στη διάρκεια της ανταρσίας αυτής, που διήρκεσε από τις 22 ως τις 24 Ιουνίου, ο Σουροβίκιν, ο οποίος ηγούνταν άλλοτε της συνολικής πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία -την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»- είχε εμφανισθεί σ’ ένα βίντεο, εμφανώς σε αμηχανία και χωρίς να φέρει τα διακριτικά του αξιώματός του, και είχε καλέσει τον επικεφαλής των μισθοφόρων της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν να κάνει πίσω.

Μετά την ανταρσία, η οποία πήρε τέλος έπειτα από διαπραγματεύσεις και μια συμφωνία, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσικών και ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών ανέφεραν πως διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Σουροβίκιν για ενδεχόμενη συνέργεια στην εξέγερση και ο πτέραρχος βρίσκεται υπό κράτηση κατ’ οίκον.

«Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ενώ ο πτέραρχος Βίκτορ Αφζάλοφ, αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, αναλαμβάνει προσωρινά αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε στο RIA πηγή που δεν κατονομάζεται.

Ο Σουροβίκιν είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» στη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τον περασμένο Οκτώβριο, όμως τον Ιανουάριο ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, και ο Σουροβίκιν έγινε υπαρχηγός του Γκεράσιμοφ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com