Νετανιάχου σε πρέσβεις: «Εάν πέσει η Μέση Ανατολή από τον τρόμο της Χαμάς, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη»

Σε ομιλία του σε δεκάδες ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ σήμερα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υπογράμμισε ότι «Εάν η Μέση Ανατολή πέσει στον άξονα του τρόμου, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «Και κανείς δεν θα είναι ασφαλής»!

by Times Newsroom

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μια τοπική μάχη. Η νίκη μας είναι η δική σας νίκη», υποστήριξε.

 

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε τον αγώνα του Ισραήλ κατά της Χαμάς σαν μια «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου», δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη».

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή