Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο της Γάζας και μεταπολεμικά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η Λωρίδα της Γάζας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) μετά τον πόλεμο, λίγες μόλις ώρες αφότου είχε δηλώσει στο Fox News ότι το Ισραήλ δεν θέλει να επανακαταλάβει ή να κυβερνήσει την συγκεκριμένη περιοχή.

by Times Newsroom

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν σε μια συνάντηση με τους δημάρχους των παραμεθόριων πόλεων της Γάζας – η πρώτη ομαδική συνάντηση που έχει πραγματοποιήσει ο Νετανιάχου μαζί τους μετά την έναρξη του πολέμου.

«Η Λωρίδα της Γάζας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των IDF, δεν θα την παραδώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», λέει ο Νετανιάχου στους δημάρχους του νότου, σύμφωνα με μια ανάγνωση του εκπροσώπου του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εγείρει τις τελευταίες εβδομάδες την ιδέα ότι ένα είδος διεθνούς δύναμης, ενδεχομένως με στρατεύματα από γειτονικούς αραβικούς συμμάχους, θα διαχειρίζεται την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας για μια ενδιάμεση περίοδο μέχρι να μπορέσει να επιστραφεί σε μια λειτουργική παλαιστινιακή κυβέρνηση, η οποία, όπως ελπίζει η Ουάσινγκτον, θα είναι η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ωστόσο, στα σχόλιά του προς τους δημάρχους του νότου, ο Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει ευθέως την ιδέα.

Οι δήμαρχοι είπαν στον Νετανιάχου ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα στον τομέα της ασφάλειας μετά το τέλος του πολέμου και τον προέτρεψαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη Γάζα, αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε επίσης στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση θα προμηθεύσει τις παραμεθόριες πόλεις της Γάζας με οικονομική βοήθεια για να αντισταθμίσει τις ζημιές που υπέστησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή