Ντμίτρι Πεσκόφ: Δεν γνωρίζουμε πόσοι έφυγαν από τη Ρωσία μετά την επιστράτευση

Ο Πεσκόφ απέρριψε τις αναφορές ότι 700.000 Ρώσοι έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία

by Times Newsroom

Δεν είναι σαφές πόσοι έχουν φύγει από τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση για επιστράτευση σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, διέψευσε τις αναφορές ότι 700.000 Ρώσοι έχουν διαφύγει από τη χώρα από τότε που η Μόσχα ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν έχει ακριβείς αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν φύγει από τη χώρα ύστερα από την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ακόμα ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανέκαθεν υποστήριζαν πως η Ουκρανία ήταν πίσω από τη δολοφονία τον Αύγουστο της Ντάρια Ντούγκινα, άρα είναι θετικό που οι ΗΠΑ φάνηκαν να συμμερίζονται αυτή την εκτίμηση.

Ερωτηθείς αναφορικά με δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία είναι πίσω από την επίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε «θετικό» το ότι οι ΗΠΑ φάνηκαν να συμφωνούν με τη Μόσχα για την καταγγελλόμενη ανάμιξη της Ουκρανίας στη δολοφονία. Το Κίεβο απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι εμπλέκεται στην επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι η απόφαση της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ για μείωση τα παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα έχει στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, η συμμαχία ΟΠΕΚ+ έχει επιβεβαιώσει τα διαπιστευτήριά της ως οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τη σταθερότητα της αγοράς. Οι χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν χθες στη μείωση της παραγωγής, που είναι η μεγαλύτερη από την πανδημία της COVID-19 το 2020.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) σύντομα στη Μόσχα. Ο Ραφαέλ Γκρόσι αναμενόταν σήμερα στο Κίεβο και στη συνέχεια πρόκειται να μεταβεί στη Μόσχα. Η επίσκεψη πιθανόν να επικεντρωθεί στην κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, σε εδάφη που η Μόσχα έχει ανακηρύξει δικά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή