Ο Ερντογάν πανηγυρίζει για την υπόθεση Μενέντεζ και ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πανηγυρίζει για την υπόθεση του Μπομπ Μενέντεζ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει πρώτο το ψευδοκράτος ενώ επιμένει στη λύση δύο κρατών.

by Times Newsroom

Σε δηλώσεις του μιλώντας για τον Μενέντεζ τόνισε: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας όσον αφορά τα F-16 ήταν οι ενέργειες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα παρακολουθεί στενά αυτή τη διαδικασία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκαν στις ΗΠΑ πριν από τρεις ή τέσσερις ημέρες. Οι συνομιλίες αυτές συνεχίζονται ακόμη. Αλλά τώρα θα ήταν χρήσιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του. Έτσι, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία σχετικά με τα F-16», είπε και συνέχισε: «Όχι μόνο για τα F-16, αλλά και για όλα τα άλλα θέματα. Ο Μενέντεζ και οι της νοοτροπίας του ασκούν παρεμποδιστικές δραστηριότητες εναντίον μας. Η απεμπλοκή του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ».

Ο ίδιος ανέφερε πως το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να αναγνωρίσει πρώτο την ΤΔΒΚ: «Υπάρχει μια σύνοδος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών το επόμενο διάστημα. Το Αζερμπαϊτζάν είναι επίσης πολύ πρόθυμο να προσκαλέσει τον κ. Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο της ΤΔΒΚ σε αυτή τη συνάντηση. Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Καζακστάν και ελπίζουμε ότι θα δούμε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως μέλος-παρατηρητή σε αυτή τη συνάντηση. Χάρη στον κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει μια σοβαρή αποφασιστικότητα για το θέμα αυτό.

Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου. Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο σαφής πραγματικότητα στην Κύπρο. Εδώ και χρόνια, όσοι προσπαθούσαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί, δεν τα κατάφεραν.

Επειδή όμως κάθε βήμα που επιχειρούσαν ήταν αβάσιμο, κατέληγε σε απογοήτευση γι’ αυτούς. Μαζί με την ΤΔΒΚ, έχουμε δοκιμάσει όλους τους τρόπους για λύση. Έχουμε προσεγγίσει με ειλικρίνεια όλες τις φόρμουλες, συμπεριλαμβανομένης της φόρμουλας της ομοσπονδίας. Ωστόσο, από εδώ και πέρα, έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να παραμελήσουμε τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ ή να τα αφήσουμε να καταπατηθούν.

Θα υψώσουμε περισσότερο τη φωνή μας για να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ από άλλες χώρες. Έχουμε πει και από παλιά ότι είναι λάθος να αφήνουμε αυτό το πρόβλημα στη μέση και να το αγνοούμε λέγοντας “η μη λύση δεν είναι λύση”. Τώρα ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα που θα σβήσει όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com