Ο γείτονας που κανείς δεν θα ήθελε να έχει: «Πηγαίνει στα παράθυρα και αγγίζει τον εαυτό του»

Στο παρελθόν είχε κρατήσει μια πινακίδα που έλεγε «έλα από εδώ»

by Times Newsroom

Ένας άνδρας από το Σικάγο, ο οποίος φέρεται να εκτίθεται στους γείτονες εδώ και χρόνια, κατηγορήθηκε τελικά από την αστυνομία. Οι γυναίκες ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου πολυκατοικιών στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το δρόμο, αγωνίζονταν να θέσουν το πρόβλημα υπόψη των αρχών επιβολής του νόμου εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο James Bakk, 70 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε από την αστυνομία του Σικάγο για δύο πλημμεληματικές καταγγελίες για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος Kaitlyn Brynarski, χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του Bakk «καθημερινό εφιάλτη».

«24/7, είναι γυμνός στο σπίτι του», δήλωσε η ίδια στο WGNTV. «Για 10-15 λεπτά την ημέρα, πηγαίνει κοντά στα παράθυρα και εκτίθεται και αγγίζει τον εαυτό του». Περιέγραψε τη θέα ως τόσο βίαιη που σκέφτεται να πουλήσει το διαμέρισμά της και το σκέφτεται εδώ και δύο χρόνια, από τότε που μετακόμισε εκεί.

Μια δεύτερη, αγνώστου ταυτότητας γυναίκα, κράτησε ημερολόγιο τους τελευταίους 10 μήνες που δείχνει ότι ο Μπακ εκτέθηκε συνολικά 68 φορές, μερικές φορές περισσότερες από μία φορά την ημέρα. «Αισθάνομαι ότι πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε η γυναίκα τον Αύγουστο.

Νωρίτερα φέτος, η Bryniarski ξεμπρόστιασε τον Bakk στον προθάλαμο του κτιρίου του, λέγοντάς του ότι αυτό που κάνει δεν είναι «εντάξει» και ότι εκείνη «βαρέθηκε». Τότε, εκείνος απάντησε: «Καταλαβαίνω», αλλά δεν σταμάτησε την κακή του συμπεριφορά.

Οι γυναίκες κατέθεσαν αναφορά στην αστυνομία, λέγοντας ότι ο άνδρας πλησίασε μια φορά γυμνός στο παράθυρο και χαιρετούσε. Είπαν, επίσης, ότι στο παρελθόν είχε κρατήσει μια πινακίδα που έλεγε «έλα από εδώ».

Όταν η αναφορά των γυναικών στην αστυνομία, τα παράπονα στη διεύθυνση του κτιρίου και στον δημοτικό σύμβουλο της πόλης τους, δεν οδήγησαν πουθενά, απευθύνθηκαν στο WGN για να επιστήσουν την προσοχή στο δράμα τους. Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, τον Αύγουστο, το τοπικό μέσο ανέφερε την ιστορία και η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τον Bakk.

Η αστυνομία είχε προηγουμένως πει στις γυναίκες ότι ο άνδρας δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για έγκλημα επειδή βρισκόταν μέσα στο σπίτι του. Η Maggie Mendenhall Casey, η οποία έχει ασκήσει δίωξη για υποθέσεις προσβολής της δημοσίας αιδούς, δήλωσε ότι διαφωνούσε με την οπτική της αστυνομίας. «Ο δημόσιος χώρος σύμφωνα με το νόμο δεν χρειάζεται να είναι έξω. Μπορεί να είναι και στο σπίτι σας, αν βρίσκεστε κάπου όπου εύλογα αναμένεται να σας δουν οι άλλοι», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com