Συνελήφθη 18χρονος για την άγρια δολοφονία ακτιβιστή στη μέση του δρόμου στη Νέα Υόρκη

«Υπερασπιζόταν ακούραστα τους άλλους και το δοτικό του πνεύμα ήταν μια ανάσα για όλους»

by Times Newsroom

Ένας έφηβος συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία του ακτιβιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης Ράιαν Κάρσον, ο οποίος μαχαιρώθηκε πολλές φορές σε δρόμο της Νέας Υόρκης ενώ επέστρεφε από γάμο. Ο Μπράιαν Ντάουλινγκ, 18 ετών, κατηγορείται για φόνο και εγκληματική κατοχή όπλου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 32χρονος Κάρσον σκοτώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων στη συνοικία Crown Heights του Μπρούκλιν νωρίς στις 2 Οκτωβρίου. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης «ήταν ταραγμένος» πριν από την επίθεση.

Οι αρχές αρχικά απέκρυψαν την ταυτότητα του Ντάουλινγκ μέχρι να έχουν αρκετά πιθανά στοιχεία για να προβούν σε σύλληψη, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πλάνα έδειχναν τον έφηβο να απομακρύνεται κλαίγοντας το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς που εκτελούσαν ένταλμα έρευνας στο σπίτι του, μόλις ένα τετράγωνο μακριά από την επίθεση.

Οι γείτονες τον περιέγραψαν στη New York Daily News ως έναν απόφοιτο λυκείου που εργαζόταν στις κατασκευές.

Η αστυνομία φέρεται να έχει ανακτήσει το φερόμενο ως φονικό όπλο καθώς και το φούτερ που φορούσε ο δράστης κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο Κάρσον ζούσε στη Νέα Υόρκη επί 13 χρόνια. Επί μία δεκαετία, βοήθησε στην οργάνωση εκστρατειών για την New York Public Interest Research Group, η οποία επικεντρώνεται στην πολιτική για τα απόβλητα. Επιπλέον, βοήθησε στη δημιουργία μιας εκστρατείας με τίτλο «No OD NY», η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα κέντρα πρόληψης υπερβολικής δόσης. Το 2021, περπάτησε πάνω από 150 μίλια από τη Νέα Υόρκη στο Όλμπανι για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τα κέντρα και άλλα μέτρα μείωσης της βλάβης, σύμφωνα με το Gothamist.

«Υπερασπιζόταν ακούραστα τους άλλους και το δοτικό του πνεύμα ήταν μια ανάσα για όλους», έγραψε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στο X, την πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter. «Η δολοφονία του είναι αδιανόητη και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν θα ησυχάσει μέχρι να του αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com