Νεκρός λίγο πριν τη δίκη γυναικολόγος που κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά εκατοντάδες γυναίκες

Ο 76χρονος γιατρός αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 64 ετών

by Times Newsroom

Ένας γυναικολόγος από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων γυναικών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες την Τετάρτη, πριν δικαστεί για δεκάδες ποινικές κατηγορίες, δήλωσε ο δικηγόρος του. Ο Τζορτζ Τίνταλ, 76 ετών, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από έναν στενό του φίλο που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος υπεράσπισης Λέοναρντ Λεβίν.

Ο Λεβίν είπε στο Associated Press ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις αυτοκτονίας», αλλά το γραφείο του ιατροδικαστή αναμένεται να διενεργήσει αυτοψία. Ο γιατρός πέθανε πριν πάει στη δίκη για 27 ποινικές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μεταξύ 2009 και 2016 στο φοιτητικό κέντρο υγείας του USC. Αρχικά κατηγορήθηκε για 35 κατηγορίες προτού αποσυρθούν ορισμένες, ανέφεραν οι Los Angeles Times. Αν καταδικαζόταν, αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 64 ετών.

Ο 76χρονος γιατρός είχε δηλώσει αθώος το 2019 και έμεινε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς η ημερομηνία έναρξης της δίκης δεν είχε ακόμη καθοριστεί. Εκατοντάδες γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Tyndall για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά ορισμένες από τις υποθέσεις είχαν περάσει τη 10ετή παραγραφή και άλλες δεν είχαν επαρκή στοιχεία. Ο Tyndall, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, επρόκειτο να επιστρέψει στο δικαστήριο αργότερα αυτόν τον μήνα για να καθορίσει η ημερομηνία δίκης.

«Πάντα υποστήριζε την αθωότητά του», είπε ο Levine για τον πελάτη του που εργάστηκε στο πανεπιστήμιο για σχεδόν 30 χρόνια. Ωστόσο, το USC συγκέντρωσε 852 εκατομμύρια δολάρια για περισσότερες από 700 γυναίκες που κατηγόρησαν τον επί χρόνια γυναικολόγο της πανεπιστημιούπολης για σεξουαλική κακοποίηση το 2021. Κατά τη διάρκεια μιας κατάθεσης που συνδέεται με την υπόθεση, ο Tyndall, ο οποίος έχασε την άδεια του το 2019, επικαλέστηκε ως επί το πλείστον τα δικαιώματά του κατά της αυτοενοχοποίησης, είπαν οι δικηγόροι του ενάγοντα. Αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε αδικοπραγία όταν υπέγραψε τη συμφωνία, μεταδίδει η New York Post.

Σε έναν άλλο διακανονισμό, το USC κατέβαλε 215 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε 18.000 γυναίκες που έλαβαν θεραπεία από τον Tyndall. Οι πληρωμές – που κυμαίνονταν από 2.500 δολάρια έως 250.000 δολάρια και δόθηκαν ακόμη και αν οι γυναίκες δεν κατηγόρησαν επίσημα τον Tyndall για παρενόχληση ή επίθεση.

Ο Tyndall ξεκίνησε να δέχεται καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο USC τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με μια ιστορία των Los Angeles Times. Δεν τέθηκε σε αναστολή μέχρι το 2016 αφού μια νοσοκόμα τον κατήγγειλε και στη συνέχεια παραιτήθηκε τον επόμενο χρόνο λαμβάνοντας μεγάλη αποζημίωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com