Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων μίλησε για συμμετοχή του «Τουρκικού Κράτους της Κύπρου» στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών

Στην πρόσφατη Σύνοδο αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του καθεστώτος του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος

by Times Newsroom

Την πεποίθησή του ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών υπό το καθεστώς της χώρας – παρατηρητή εξέφρασε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε: «Η εποχή είναι πλέον η εποχή της Τουρκίας. Η καρδιά του κόσμου χτυπά στην τουρκική ζώνη. Η ειρήνη είναι τα καλά νέα που φέρνει η τουρκικής ζώνη. Η σύνοδος κορυφής των τουρκικών κρατών πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν στις 3 Νοεμβρίου. Η σύνοδος κορυφής έδωσε ένα μήνυμα στον κόσμο. Το πνεύμα της ενότητας του τουρκικού κόσμου υλοποιήθηκε σε κάθε τομέα. Ο επόμενος αιώνας θα είναι ο δεύτερος τουρκικός αιώνας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους αρχιτέκτονες της τουρκικής εποχής, τον πρόεδρό μας και τους προέδρους των τουρκικών κρατών. Πιστεύω ότι το “Τουρκικό Κράτος της Κύπρου” θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην επόμενη (συνάντηση) του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών».

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σαμαρκάνδης πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος. Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους. Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας». Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα: «Πιστεύω ότι θα δούμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή