Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ανακάλυψε το κρησφύγετο του ηγέτη της Χαμάς

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς», γνωστοποίησε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού (IDF), σε βίντεο στο οποίο φαίνεται η καταστροφή ενός διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν κρυψώνα ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

by Times Newsroom

Το υπόγειο του κρησφύγετου, το οποίο βρισκόταν στην πόλη της Γάζας, αποδείχθηκε ότι συνδεόταν με ένα από τα βασικά τούνελ που χρησιμοποιούσαν ανώτερα μέλη τόσο του στρατιωτικού, όσο και του πολιτικού «βραχίονα» της οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο τούνελ είχε μήκος 218 μέτρων και βρισκόταν 20 μέτρα υπογείως στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, είχε εγκατεστημένο ένα ηλεκτρικό δίκτυο, διέθετε υποδομές εξαερισμού και αποχέτευσης, δωμάτια προσευχής και ανάπαυσης και ήταν έτσι κατασκευασμένο, ώστε να είναι δυνατή η παραμονή και η διεξαγωγή μαχών από αυτό, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς», ανακοίνωσε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, προσθέτοντας πως «το σύστημα είναι βαθύ, περισσότερο από τα άλλα». Πέρα από το διαμέρισμα του Γιαχία Σινουάρ, οι IDF προχώρησαν και στην καταστροφή της υπόγειας σήραγγας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com