Ο Ομάδα Βάγκνερ στήνει μνημείο στη Συρία για τους νεκρούς της από αμερικανική επίθεση

Τοπικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι στην ανατολική Συρία ανέφεραν ότι η ρωσική πολιτοφυλακή «Βάγκνερ» δημιούργησε ένα μνημείο στην πόλη Ντέιρ εζ Ζορ, στην ανατολική Συρία, για όσους σκοτώθηκαν στην αμερικανική επίθεση το 2018.

by Times Newsroom

Η ιστοσελίδα «A-Shark News» ανέφερε ότι η πολιτοφυλακή «Βάγκνερ»  έχτισε αυτό το μνημείο με το σύνθημα «Δεν ήμασταν σπασμένοι, δεν νικηθήκαμε» στην πόλη Deir ez-Zor, στη μνήμη της νύχτας μεταξύ 7 και 8 Φεβρουαρίου το 2018, όταν προσπάθησαν να περάσουν προς τις περιοχές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων- SDF και συγκρούστηκαν με τον αμερικανικό στρατό, γεγονός που την έκανε να υποχωρήσει αφού έχασε μεγάλο αριθμό μαχητών.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αλλά εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 200 και 300 μαχητών.

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική επίθεση στις δυνάμεις της Ομάδας Βάγκνερ ξεκίνησε μόνο μετά από διατεταγμένη προειδοποίηση στις ρωσικές δυνάμεις να μην προχωρήσουν προς το έδαφος που ελέγχεται από τους Αμερικανούς στη νοτιοανατολική Συρία, στην περιοχή Αλτανάφ. Μια προειδοποίηση που οι Ρώσοι αποφάσισαν να αγνοήσουν και πλήρωσαν ένα τρομερό αιματηρό τίμημα.

Η πολιτοφυλακή «Βάγκνερ» άρχισε να δρα στη Συρία το 2015, όπου πολέμησε σκληρά δίπλα στις δυνάμεις του καθεστώτος και εργάστηκε επίσης για την προστασία των κοιτασμάτων πετρελαίου, στο Ντέιρ εζ Ζόρ στην ανατολική Συρία.

Αναφορές μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πολιτοφυλακή «Βάγκνερ» βρίσκεται σε πετρελαιοπηγές στη συριακή έρημο (Μπαντίγια), εκτός από την παρουσία της στο έδαφος που υπόκειται στη συνεννόηση της Τουρκίας και της Ρωσίας, γνωστή ως «περιοχή Σάλμα» και  στις τάξεις της υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 Σύροι νεοσύλλεκτοι υπό τις διαταγές τους, εντός και εκτός Συρίας, και μερικοί από τους νεοσύλλεκτους μάλιστα αποστέλλονται σε περιοχές κρίσεων.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com