Ο Πούτιν απαγόρευσε με νόμο την αλλαγή φύλου στη Ρωσία

Αποσκοπεί στην προστασία της χώρας από τη «δυτική αντι-οικογενειακή ιδεολογία»

by Times Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με νόμο που ενέκρινε ομόφωνα το ρωσικό κοινοβούλιο, απαγόρευσε την αλλαγή φύλου στη Ρωσία, ενώ ακυρώνονται και όλοι οι γάμοι όσων ατόμων έχουν υποβληθεί σε φυλομετάβαση. Ταυτόχρονα, τους αφαιρεί το δικαίωμα από το να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ψηφίστηκε ομόφωνα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, νόμος που απαγορεύει κάθε «ιατρική παρέμβαση που αποσκοπεί στην αλλαγή του φύλου ενός ατόμου», καθώς και την απαγόρευση της αλλαγής του φύλου ενός ατόμου σε επίσημα έγγραφα ή δημόσια αρχεία. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν οι ιατρικές παρεμβάσεις για τη θεραπεία συγγενών ανωμαλιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ρωσική ενημέρωση, το νέο μέτρο αποσκοπεί στην προστασία των «παραδοσιακών αξιών» της χώρας από τη «δυτική αντι-οικογενειακή ιδεολογία».

Σημειώνεται, πως η καταστολή του Κρεμλίνου κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, όταν ο Ρώσος πρόεδρος εστίασε για πρώτη φορά «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες», οι οποίες υποστηρίζονται από τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 2013, το Κρεμλίνο υιοθέτησε νομοθεσία που απαγόρευε οποιαδήποτε δημόσια υποστήριξη των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων.

Το 2020, ο Πούτιν προώθησε τη συνταγματική μεταρρύθμιση που απαγόρευε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και πέρυσι υπέγραψε νόμο που απαγορεύει «τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ ενηλίκων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com