Ο Πούτιν πάτησε το «κουμπί»: Η Gazprom διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Ο ρωσικός κολοσσός του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, την πλήρη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του βασικού της αγωγού NordStream 1, με πρόσχημα την ανάγκη νέων επισκευών.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, διαπιστώθηκε διαρροή σε τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης της Πορτόβαγια, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα μπορεί να επαναλειτουργήσει ο αγωγός, ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και δύο ημέρες, λόγω εργασιών συντήρησης που αναμενόταν να ολοκληρωθούν τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/9).

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση για το πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει ήδη μειώσει τη ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του μέσω του NordStream 1 στο 40% των δυνατοτήτων του αγωγού τον Ιούνιο και στο 20% τον Ιούλιο, αιτιολογώντας τις αποφάσεις της προβάλλοντας την ανάγκη πραγματοποίησης έργων συντήρησης, τα οποία καθυστερούν λόγω και των δυτικών κυρώσεων, σύμφωνα με τη Μόσχα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com