Ο ΥΠΕΞ Ιταλίας ζητά τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Στρατού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σχηματίσει τον δικό της κοινό στρατό που μπορεί να διαδραματίσει ειρηνευτικό ρόλο και να αποτρέψει τις συγκρούσεις, δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

by Times Newsroom

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η στενότερη ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της άμυνας αποτελεί προτεραιότητα του κόμματος Forza Italia, του οποίου ηγείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σχηματίσει τον δικό της κοινό στρατό που μπορεί να διαδραματίσει ειρηνευτικό ρόλο και να αποτρέψει τις συγκρούσεις, δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

«Αν θέλουμε να είμαστε ειρηνευτές στον κόσμο, χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό στρατό. Αυτό είναι ουσιαστικό προαπαιτούμενο για να μπορέσουμε να έχουμε μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική», είπε στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου.

«Σε έναν κόσμο με ισχυρούς παίκτες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία – με κρίσεις από τη Μέση Ανατολή έως τον Ινδο-Ειρηνικό – οι Ιταλοί, Γάλλοι ή Σλοβένοι πολίτες μπορούν να συγκροτηθούν μόνο από κάτι που ήδη υπάρχει, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Ωστόσο, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν περισσότερο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με τη Φινλανδία –μέλος της ΕΕ– να προσχωρεί στη συμμαχία πέρυσι και τη Σουηδία επίσης σε τροχιά ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο Ταγιάνι είπε επίσης ότι τα 27 κράτη της ΕΕ πρέπει να βελτιώσουν την ηγεσία τους και να δημιουργήσουν μια ενιαία προεδρία, όχι όπως η σημερινή δομή, όπου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει πρόεδρο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης πρόεδρο.

Ο Ταγιάνι έγινε ηγέτης της Forza Italia πέρυσι μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο θα είναι το πρώτο μέτρο της δημοτικότητας του κόμματος μετά την απώλεια του χαρισματικού ηγέτη του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com