«Οι Απόκριες της Μορφούλας και του Αλέκου και το βελούδινο κάστρο» – Αποκριάτικο εργαστήρι στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

by Times Newsroom

Με αφορμή τις Απόκριες και στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «1922», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Οι Απόκριες της Μορφούλας και του Αλέκου και το βελούδινο κάστρο», για οικογένειες με παιδιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 (ώρα 10:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Στο εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι θα μεταφερθούν νοερά στη Σμύρνη, το 1921, όπου η Μορφούλα και ο Αλέκος ετοιμάζουν τις φορεσιές τους για τις Απόκριες. Θα ντυθούν πριγκίπισσα και ιππότης, μια ιδέα που τους ήρθε όταν πήγαν βόλτα με το καινούργιο αμαξάκι του πατέρα τους στο Kadifekale, το «βελούδινο κάστρο».

Αντλώντας έμπνευση από την αποκριάτικη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα και με την καθοδήγηση της Φερενίκης Τσαμπαρλή και της Ομάδας Πολύτροπον, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους στολή για τις Απόκριες.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «1922», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (26.7.2023-17.6.2024) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). Η έκθεση διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την επανεκκίνηση στην Ελλάδα, την ενσωμάτωση των προσφύγων και τη διατήρηση της μνήμης, αλλά και τη σημαντική προσφορά των Μικρασιατών προσφύγων στο νησί της Λέσβου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com