Οι δυσμενείς συνέπειες, από τις σκληρές κυρώσεις, καταλήγουν “μπούμερανγκ”, σε βάρος της χώρας μας!

Θύματα, σ’ αυτόν τον πόλεμο, είναι πρωτίστως η “αλήθεια”, με ΜΜΕ, χωρίς αντικειμενική και αμερόληπτη πληροφόρηση

Για τον πολύ κόσμο είναι ίσως δυσδιάκριτη, αυτή η πρωτοφανήςαθλιότητα”, στον τομέα των ΜΜΕ, του αποκλεισμού πληροφόρησης και από την άλλη πλευρά και ο “βομβαρδισμός” πληροφόρησης μόνο από τη μία.

Παραδόξως, οι δεκάδες των απεσταλμένων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουν π.χ. τίποτα ως τώρα αντιληφθεί, για τη δράση των ναζιστικών ταγμάτων, παλιότερα, αλλά και στη διάρκεια του πολέμου.

Όταν η διεθνής υποκρισία περισσεύει και την ίδια ώρα, οι “μαριονέτες”, που τα έδωσαν όλα, καταλήγουν εντελώς να αποθρασύνονται και έχουν υπερφίαλες απαιτήσεις! Ν’ αρχίσει, για χατήρι τους, ο… τρίτος παγκόσμιος πόλεμος!

Τι σημαίνει όλη αυτή, η τόσο υποκριτική, ενορχηστρωμένη, αντιρωσική υστερία; Και τι κατάντια, για τα δυτικά ΜΜΕ, φυσικά και της χώρας μας, που, τα περισσότερα έχουν εντελώς παραδοθεί στην…“αρχισυνταξία” του Στόλτενμπεργκ και του Μπορέλ!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Πόσο αμερόληπτη και αντικειμενική θα ήταν η τηλεοπτική ενημέρωση , αν, π.χ. στον… πόλεμο του Ιράκ, βλέπαμε ειδήσεις αποκλειστικά και μόνο από Ιρακινά και φιλοϊρακινά κανάλια; Τότε οι δεχόμενοι την επίθεση, δεν είχαν καμιά τύχη ν’ ακουστεί η φωνή τους! Ακούγονταν μόνο των… επιτιθέμενων! Κυρίως αυτών και από την άλλη πλευρά μόνον ο “Al Jazeera” για όσους τον άκουγαν. Και ήταν παράλογο!

Ζούμε τώρα, με την επίθεση των Ρώσων, καταδικαστέα απ’ όλους μας που, όμως, κάθε άλλο, παρά… απρόκλητη ήταν και τα χιλιάδες θύματα και το ξεσπίτωμα δύστυχων πολιτών, που φεύγουν πανικόβλητοι από τη χώρα, αλλά και τους σκοτωμούς εκατέρωθεν, με τη μονόπλευρη, όμως, “ενημέρωση”, των δεχόμενων την επίθεση! Και αυτό, δεν μπορεί να είναι αμερόληπτη ενημέρωση! Είναι και αυτό, επίσης παράλογο!

Επιβλήθηκαν σκληρά μέτρα και κυρώσεις, που κληθήκαμε να συμμετέχουμε κι εμείς, με την αποστολή ακόμα και όπλων, στην Ουκρανία!

Και πόση αφέλεια απαιτείται να θεωρούμε ότι τώρα θα μπαίνει μπροστά η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν η Τουρκία θα παραβιάζει τα σύνορά μας! Άλλωστε, η Τουρκία ήδη το κάνει! Και τώρα! Και προσποιούνται Φον Ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ, Μπορέλ, Στόλτενμπεργκ κ.ά., με εξαίρεση ίσως τον Μακρόν, ότι δεν το βλέπουν! Έχουν πιο σοβαρά θέματα…

Τώρα παίζεται και το “επικοινωνιακό παιχνίδι” με στόχο, να σταθεί όλος ο πλανήτης, απέναντι στην επιθετική Ρωσία.

Για τον πολύ κόσμο, είναι ίσως δυσδιάκριτη, αυτή η πρωτοφανής “αθλιότητα”, με τα επικοινωνιακά τερτίπια, στον τομέα των ΜΜΕ, του αποκλεισμού πληροφόρησης και από την άλλη πλευρά και ο βομβαρδισμός πληροφόρησης “μονόπαντα” από τη μία.

Παραδόξως, οι δεκάδες των απεσταλμένων στην Ουκρανία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουν π.χ. τίποτα αντιληφθεί, για τη δράση των ναζιστικών ταγμάτων, παλιότερα και τώρα στη διάρκεια του πολέμου.

Και πόσο μπορούμε να διακρίνουμε από το πλήθος των πληροφοριών, τι είναι αλήθεια, τι κατασκευασμένο από… “μανούλες” της επικοινωνίας, αλλά κυρίως πόσο πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να μην “καταπίνουμε αμάσητα” όσα ακούμε και βλέπουμε;

Ήδη έχουν καταγγελθεί τεκμηριωμένα πλήθος “face news” απ’ αυτόν τον πόλεμο. Και είναι πραγματικά δύσκολο, να διακρίνουμε τι απ’ όλα αυτά, που μεταδίδονται είναι αλήθεια και τι ψέματα. Άλλωστε, ο όποιος πόλεμος, πάντα χρησιμοποιεί τέτοια μέσα, κυρίως για να κάμψει το ηθικό των αντιπάλων.

Και εδώ μπορούμε να επικαλεστούμε, καθώς συμβαίνει να έχουμε αλληλοσκοτωμούς μεταξύ… ορθοδόξων χριστιανών και μια σοφή ρήση, του Μεγάλου Βασιλείου, που αναφέρεται παραβολικά στις μέλισσες:

Ἐκεῖναί τε γὰρ οὔτε ἅπασι τοῖς ἄνθεσι παραπλησίως ἐπέρχονται, οὔτε μὴν οἷς ἂν ἐπιπτῶσιν ὅλα φέρειν ἐπιχειροῦσιν, ἀλλ᾿ ὅσον αὐτῶν ἐπιτήδειον πρὸς τὴν ἐργασίαν λαβοῦσαι, τὸ λοιπὸν χαίρειν ἀφῆκαν”.

Που πάει να πει, σε ελεύθερη μετάφραση, ότι:

Οι μέλισσες δεν πετάνε πάνω σε όλα τα λουλούδια και όπου αγγίξουν δεν κοιτάζουν να τα πάρουν όλα, παρά μονάχα διαλέγουν όσα είναι απαραίτητα, δηλαδή το νέκταρ και τα υπόλοιπα τα παραβλέπουν, τα παρατούν και φεύγουν”.

Στην περίπτωσή μας, θα μπορούσε να προτρέπει “να επιλέγουμε σχολαστικά, να αξιολογούμε και να “ξεσκαρτάρουμε” τις πηγές ενημέρωσής μας”!

Οι μονότονες εκκλήσεις…

Πόσο αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση μπορούμε να έχουμε όταν τρεις φορές την ημέρα… “μετά το φαγητό”, μας βάζουν ν’ ακούμε τα διαγγέλματα του Ζελένσκι!

Πόση αλήθεια να υπάρχει στις εκκλήσεις του, θυμίζοντας υποκριτικά, στις χώρες της Δύσης, πόσο εκείνες υπέφεραν από το ναζισμό, όταν οι ένοπλες ναζιστικές ομάδες της χώρας του (“Τάγμα Αζόφ”, “Μαχητές ελευθερίας”, “Πρωτοβουλία γιαρός”, ”Εθνικά τάγματα”, “Δεξιός τομέας”, κ.ά., εξοντώνουν ασταμάτητα, ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια, ρωσόφωνους αμάχους πολίτες! Η λέξη “προπαγάνδα”, έχει χάσει πια τη σημασία της, καθώς την αποδίδουν στους αντιπάλους, ενώ μονόπλευρα την “υπηρετούν” και τη χρησιμοποιούν αριστοτεχνικά οι ίδιοι!

Τι γαλαντομία και ξαφνική “ευαισθησία”, δήθεν για τα θύματα ενός πολέμου, τους δείχνει, ειδικά τώρα (και ποτέ άλλοτε, σε άλλους γνωστούς πολέμους στο παρελθόν!) να “ενορχηστρώνουν επικοινωνιακά” μεγάλα και θεαματικά “χάπενινγκ”, να καλούν τον Ζελένσκι, π.χ. να μιλά σε κοινοβούλια ανά τον κόσμο, όπου τον αποθεώνουν με χειροκροτήματα και ν’ ακούμε τις μονότονες εκκλήσεις του, για ενεργό ανάμειξη των χωρών της Δύσης στον πόλεμο, δηλαδή ν’ αρχίσει επιτέλους ο… τρίτος παγκόσμιος πόλεμος!

Τόση προβολή! Μόνο, που, δεν τον έβαλαν, για να προβάλει την “ιερή αγανάκτησή” του, την αθωότητά του, τις καλές προθέσεις και τις ικανότητές του, να μας παίξει ακόμα και… πιάνο!

Είναι αυτό που γύρω μας συμβαίνει, ένα φαινόμενο, που δείχνει ότι και σ’ αυτή την περίπτωση, οι… “μαριονέτες”, που, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πάντα υπό την προστασία τους, υπάκουσαν τυφλά στις δικές τους απαιτήσεις, τα έδωσαν όλα, για να “στριμώξουν”, όπως αφελώς νόμιζαν και να απειλούν στο εξής από πολύ κοντά στα σύνορά της, τη Ρωσία! Και όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή, τέτοιοι τύποι, εντελώς να αποθρασύνονται και αυτοί και να έχουν υπερφίαλες απαιτήσεις!

Ποιος μιλάει…

Και τι θέλουν να πουν τώρα, για εισβολές και πολέμους, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία κ.ά., που, στην ουσία, μέσω του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν (και) αυτή την κρίση, ενώ ιστορικά έχουν… “μακελέψει” – πρόσφατα και όχι στην αρχαιότητα – ολόκληρους λαούς, όπως π.χ. ισοπεδώσεις πόλεων μαζί με τους κατοίκους, στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Αφανισμό πληθυσμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι! Πολύνεκρους πολέμους σε Κορέα 1950, Γουατεμάλα 1954, Ινδονησία 1958, Κούβα 1959-61, Γουατεμάλα 1960, Κονγκό 1964, Λάος 1964-73, Βιετνάμ 1964-73, Καμπότζη 1969-70, Γουατεμάλα 1967-70, Γρενάδα 1983, Λίβανος 1983, Λιβύη 1986, Ελ Σαλβατόρ 1980, Νικαράγουα 1980, Ιράν 1987, Παναμάς 1989, Ιράκ 1991, Κουβέιτ 1991, Σομαλία 1993, Βοσνία 1994-95, Σουδάν 1998, Αφγανιστάν 1998, Γιουγκοσλαβία 1999, Υεμένη 2002, Ιράκ 1991-2015, Αφγανιστάν 2001-2015, Πακιστάν 2007-2015, Σομαλία 2007-8, Υεμένη 2009-2011, Λιβύη 2011-2015, κ.ά.

Και πόσο νομιμοποιούνται να κάνουν σήμερα… “κριτική αγανακτισμένου”, τόσο υποκριτικά και να αποφασίζουν κάθε μέρα, νέα μέτρα “στραγγαλισμού” της ρωσικής οικονομίας, προκαλώντας, όπως κυνικά διακηρύσσουν και διακαώς επιθυμούν, το αδιέξοδο και την πίεση του Πούτιν, μέσω ενός απάνθρωπου εκβιασμού, με τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των Ρώσων πολιτών!

Η χώρα μας τελικά ζημιώνει

Είναι εξόφθαλμα βέβαιο, ότι δεν έχουν σταθμίσει οι δυτικοί λαοί –και εμείς μαζί– αν αυτά τα εντελώς… “αμελέτητα μέτρα” θα αποδώσουν και κυρίως ποιες άμεσες αλλά και έμμεσες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, θα έχουν.

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές ημέρες και άρχισαν να φαίνονται πόσο επιζήμια, για εμάς τους ίδιους, αψυχολόγητα και… ακατανόητα(!) είναι τα “μέτρα” τους, όταν π.χ.:

  • H χώρα μας, χάνει τις ρωσικές αγορές για τα αγροτικά μας προϊόντα! Χωρίς, ωστόσο, κάποιος από τους ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ, αυστηρούς οπαδούς των σκληρών κυρώσεων, να έχει προβλέψει, να προτείνει, από τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται, κάποιο τρόπο αποζημίωσης των απωλειών εισοδήματος για τους αγρότες μας. Προτιμούν, ωστόσο, να αποζημιώνουν γενναιόδωρα τον… Ζελένσκι!
  • Χάνει η χώρα μας τις χιλιάδες Ρώσους τουρίστες, που μας έρχονταν κάθε χρόνο! Η Κρήτη, που δέχονταν πλήθος τουριστών από τη Ρωσία, αναμένεται να νιώσει έντονα τις επιπτώσεις.
  • Χάνει την σταθερή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποστήριξη στα εθνικά μας θέματα, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που είναι μόνιμο μέλος, όσο και στο πλαίσιο άλλων παγκόσμιων οργανισμών.
  • Προκαλείται ήδη έκρηξη ανατιμήσεων στην αγορά, από καύσιμα και αλυσιδωτές αυξήσεις, σε όλα τα είδη!
  • Ακόμα και με τις καλοκαιρινές τραγωδίες με τις πυρκαϊές, όπως στην Εύβοια κ.ά. ρωσικά πυροσβεστικά πρωτοστατούσαν στην κατάσβεση! Κρίναμε μήπως, ότι πλέον δεν τους χρειαζόμαστε; Πέρσι μας έστειλαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, φέτος εμείς στείλαμε στον… απίστευτο Ζελένσκι, πολεμικό υλικό, να το χρησιμοποιήσει εναντίον τους!
  • Ξεχάσαμε τους ιστορικούς δεσμούς, ακόμα και τη συμβολή τους στην ανεξαρτησία της χώρας μας, την καθοριστική ναυμαχία του Ναβαρίνου! Ακόμα και τον Καποδίστρια…
  • Ξεχάσαμε τη συμβολή της Ρωσίας, με τη νικηφόρα μάχη κατά του Χίτλερ στο Στάλινγκραντ, που έκρινε το τέλος του Β΄ παγκόσμιου πολέμου και λύτρωσε την ανθρωπότητα από τον παρανοϊκό ηγέτη του περασμένου αιώνα!
  • Ξεγράφουμε τη θαυμαστή κουλτούρα τους και φτάσαμε τώρα να απαγορεύει (ποιος;) το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, παραστάσεις Ρώσων καλλιτεχνών στην Ελλάδα! Ποιος δεν θα συμφωνούσε, αν η χώρα μας, αντί να στέλνει όπλα, που δεν μας περισσεύουν και αυτό μας μετέτρεψε αυτόματα σε εχθρούς(!), επέλεγε να προσφέρει, αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική βοήθεια. Αν φροντίζαμε, όπως το έχουμε κάνει πολλές φορές ώς τώρα, να περιθάλψουμε πρόσφυγες.

Τι σημαίνει όλη αυτή, η τόσο υποκριτική, ενορχηστρωμένη, αντιρωσική υστερία; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Τι κακοστημένη προπαγάνδα!

Δέχονται αδιαμαρτύρητα, κυρίως τα κανάλια, ως δήθεν αντικειμενική πληροφόρηση, χωρίς να ντρέπονται, να προβάλουν τη μονόπλευρη ενημέρωση και κάποιοι μάλιστα, να κατακεραυνώνουν, ακόμα και τους ανταποκριτές τους, αν τολμήσουν να πουν μια φράση, τι λέει η άλλη πλευρά…

Και τι κατάντια, για τα δυτικά ΜΜΕ, φυσικά και ορισμένα της χώρας μας, που έχουν εντελώς παραδοθεί στις αρχικές οδηγίες και στην…“αρχισυνταξία” του Στόλτενμπεργκ και του Μπορέλ!

Η ελευθερία έκφρασης…”

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζήτησε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, όπως έχει πράξει με παρέμβασή του και προς το υπουργείο Εργασίας, να αναζητηθεί διέξοδος, ώστε να λάβουν αποζημιώσεις οι 32 πρώην εργαζόμενοι στο Sputnik Ελλάδας, του οποίου η λειτουργία απαγορεύθηκε (σ.σ. η αθλιότητα αυτή έγινε εδώ, το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο το “φίμωσε” η χώρα μας!) στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστεί πιθανή λύση σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Την προσεχή Δευτέρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση μεταξύ υπουργείου Εργασίας, ΕΣΗΕΑ και της εταιρίας που, εκπροσωπεί νόμιμα στην Ελλάδα το ρωσικό πρακτορείο.

Αν τελικά το πράξουν, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, θα είναι μια… “ηρωική” πράξη αντίστασης, μια πρώτη, ελάχιστη κίνηση “ανυπακοής”, στα σκληρά κελεύσματα Στόλτενμπεργκ και Φον Ντερ Λάιεν! Θα το προσπαθήσουν όμως, χώρια, που θα μπορούν να δείξουν, έστω και εκ των υστέρων, αφοσιωμένοι στην… “ελευθερία έκφρασης”!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή