Οι Ρώσοι ετοιμάζουν πραξικόπημα στην Αρμενία;

Το κανάλι Bagramyan 26 στο Telegram που είναι προσκείμενο των αρμενικών αρχών, ανέφερε πρόσφατα ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στο Ερεβάν με τη βοήθεια μισθοφόρων από την ομάδα Βάγκνερ.

by Times Newsroom

Η πηγή πληροφοριών παραθέτει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν ότι η Αρμενία έκανε λάθος επιλέγοντας τη Ρωσία ως στρατηγικό εταίρο, καθώς και τις κατηγορίες του εναντίον της ρωσικής ηγεσίας για μη συμμόρφωση με τις συμφωνίες για το ζήτημα του Καραμπάχ.

Επιπλέον, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Αρμενίων-Αμερικανών προκάλεσαν την απροκάλυπτη οργή του Πούτιν.

Η απάντηση του Κρεμλίνου σε τέτοιες ενέργειες, από την άποψη των μέσων ενημέρωσης, μπορεί κάλλιστα να είναι η εφαρμογή του σχεδίου πραξικοπήματος στην Αρμενία.

Οι πληροφορίες για τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με το Ερεβάν εξόργισαν τον Πούτιν

«Ο σκοπός αυτού του σχεδίου είναι να απομακρύνει τον Πασινιάν και την ομάδα του από την εξουσία χρησιμοποιώντας τους μαχητές της ομάδας Βάγκνερ που είναι διαθέσιμοι στη χώρα», γράφει το κανάλι στο Telegram.

Οι συντάκτες της δημοσίευσης ισχυρίζονται ότι τη στιγμή του θανάτου του Γιεβγκένι Πριγκόζιν υπήρχαν περίπου 3 χιλιάδες μαχητές από τον στρατό του στην Αρμενία.

Αργότερα προστέθηκαν περίπου 2 χιλιάδες ακόμη μισθοφόροι, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο Αρμένιοι από το Ροστόφ. Αλλά ο αριθμός των «Βαγκνεριτών» στην Αρμενία αυξανόταν συνεχώς και έχει φτάσει τώρα τις 12 χιλιάδες.

Επιπλέον, οι συντάκτες της δημοσίευσης πιστεύουν ότι η ρωσική κυβέρνηση βασίζεται στην ανώτατη ηγεσία των αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και στις ειδικές υπηρεσίες και την αστυνομία, όπου υπάρχουν πολλοί Ρώσοι πράκτορες.

Δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην κατώτερη ηγεσία: εδώ η υποστήριξη για τη ρωσική πολιτική είναι πολύ πιο αδύναμη. Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν έχει άξιους υποψηφίους για να αντικαταστήσει τον Πασινιάν (εμφανίζονται μόνο τα ονόματα των Κοτσσαριάν και Σαρκισιάν).

Να σημειωθεί ότι το κανάλι Bagramyan 26 δεν είναι το μοναδικό στις προβλέψεις του. Οι ισχυρισμοί ότι μισθοφόροι του Wagner PMC διεισδύουν μαζικά στην Αρμενία και περιμένουν εντολές από τη Μόσχα είχαν προηγουμένως διατυπωθεί από ορισμένους Αρμένιους ειδικούς και πολιτικούς που παίρνουν αντιρωσική θέση.

Η Μόσχα επίσης δεν βιάζεται να σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες σε επίσημο επίπεδο, αν και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Γκριγκόρι Καρασίν τις απέρριψε άμεσα.

«Οι ισχυρισμοί ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζει πραξικόπημα στην Αρμενία, που δημοσιεύτηκαν στο τηλεγραφικό κανάλι Bagramyan 26, είναι βλακείες, δεν χρειάζεται καν να σχολιαστούν», είπε.

«Πριν κάνετε τέτοιες δηλώσεις και διατυπώσετε τέτοιες κατηγορίες, είναι απαραίτητο να παρέχετε πραγματικά στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά.

Telegram, haqqin,

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com