Σέρβος τουρίστας μιλάει από την Ελλάδα: «Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι, η κατάσταση είναι κρίσιμη»

«Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν αποκαταστήσει την ελπίδα ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμη εκλείψει, αν και συχνά αμφέβαλα ότι υπάρχει ακόμα», γράφει σερβικό δημοσίευμα αναφερόμενο στις πλημμύρες στην Ελλάδα.

by Times Newsroom

«Πολλοί τουρίστες μας βρέθηκαν στην περιοχή της Ελλάδας που επλήγη από κακοκαιρία, κυκλώνα, έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Ένας από αυτούς ανάρτησε στην ομάδα του Facebook «Greece info», όπου μοιράστηκε την εμπειρία του, γράφει η σερβική b92.

Ο Ραντμίλο Μπέλιτς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα, και έστειλε ένα δυνατό και συγκινητικό μήνυμα, το οποίο μεταδίδουμε ολόκληρο, όπως σημειώνεται.

«Η βροχή σταμάτησε και ο καιρός σταθεροποιήθηκε, που είναι πολύ καλά νέα. Τα προβλήματα όμως δεν έχουν εξαφανιστεί. Το νερό που πλημμύρισε την Καρδίτσα βρήκε τον δρόμο του και κύλησε στον Πηνειό ποταμό που περνάει από τη Λάρισα. Η σημερινή στάθμη του νερού στο ποτάμι ξεπερνά τα 10 μέτρα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεχειλίσει από την κοίτη. Κάποια χωριά που ανήκουν στον δήμο Λαρισαίων είναι ήδη βυθισμένα. Άρα η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Σας το γράφω για να ρίξουμε μια ματιά σε όλη την κατάσταση στην περιοχή Λάρισας, Καρδίτσας, Βόλου, Πηλίου. Όλη αυτή η περιοχή έχει πληγεί σκληρά. Η πιο δύσκολη εκκένωση γίνεται στο Πήλιο λόγω της διαμόρφωσης του και λόγω των κατεστραμμένων δρόμων.

Πολλοί άνθρωποι είναι κυριολεκτικά εγκλωβισμένοι εκεί. Προς το παρόν πραγματοποιείται εκκένωση με σκάφος από τη Μηλίνα προς τον Βόλο. Όλοι όσοι βρεθεί εγκλωβισμένοι πρέπει να είναι υπομονετικοί και πολύ συγκρατημένοι. Μην προσπαθήσετε να φύγετε μόνοι σας γιατί είναι εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για όσους τουρίστες ήρθαν με αυτοκίνητο. Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος από το Πήλιο με αυτοκίνητο για αρκετό καιρό. Η πιο πιθανή επιλογή είναι ότι οι τουρίστες θα εκκενωθούν και τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ετοιμαστούν οι δρόμοι.

Υποθέτω ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα εγγυάται ότι οι άνθρωποι θα ειδοποιηθούν όταν μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Ξέρω ότι αυτό είναι τρομερό, αλλά προς το παρόν δεν βλέπω άλλη πιθανότητα.

Όσο για το να τηλεφωνήσουν στην πρεσβεία στην Αθήνα ή στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι είναι χάσιμο χρόνου, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό προς το παρόν.

Δεν αιχμαλωτίστηκαν μόνο οι τουρίστες μας, αλλά υπάρχουν πολλοί από πολλές χώρες, και αν διαβάσετε την υπέροχη ανάρτηση που δημοσίευσε η Nataša Ka, μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό, Γερμανούς, Βούλγαρους, τους τουρίστες μας και ποιος ξέρει ποιος επίσης καθάριζε και έσωζε τι θα μπορούσε να σωθεί.

Τέλος, ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εγκλωβισμένοι και που το διαβάζουν, καθώς και για τις οικογένειές τους που νοιάζονται και ανησυχούν για αυτούς είναι το εξής:

Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι ζωντανοί και καλά. Κάντε υπομονή και μην πανικοβάλλεστε. Μαθαίνει κανείς όσο ζει και το πιο δύσκολο είναι να μάθει να ελέγχει τον δικαιολογημένο φόβο.

Εύχομαι σε όλους σας μέσα από την καρδιά μου να ξεφύγετε από την ταλαιπωρία που σας έπιασε το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψουμε όλοι εδώ σε πιο φωτεινά θέματα ακόμα και στις τιμές στις ξαπλώστρες, τη ζεστασιά της θάλασσας και τα παρόμοια. Χαιρετισμούς από τη Θεσσαλονίκη», έγραψε ο Ραντμίλο.

Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα χθες ο καιρός άνοιξε και το καλοκαίρι επέστρεψε, και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με ηλιόλουστο και ευχάριστο καιρό, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com