Οι συμπολίτες μας, οι φροντιστές του περιβάλλοντος

Όλες οι εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής είναι προδημοσιευμένες & ανοικτές. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε όλους τους συγκατοίκους & δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα από κάθε εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14/6/2023, η τακτική δημόσια ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με κύριο θέμα την αξιολόγηση του υβριδικού συνεδρίου «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος», που έγινε 10-11/6/2023, στο Λιδωρίκι.

Συμμετείχαν οι: κα Μάγδα Κοντογιάννη (οικοδέσποινα), κα Αργυρώ Λαγγουράνη, κ Θ Νόβας, κ Ζ Ναστούλης, κα Ε Κουμάκη, κ Η Ευαγγελόπουλος, κα Α Μιχαηλίδου, κα Γ Μίχου, κα Ι Σαπουνάκη, κα Δ Τρεμπέλη, κ Δ Ρουκάς. Δ Μιχαηλίδης (συντονιστής) και μετείχαν μέσω facebook άλλοι 300 στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/1668334493591182

Με πάνω από 250 διαδικτυακές συζητήσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια η κα Μάγδα Κοντογιάννη θεωρεί ότι το internet δίνει την ευκαιρία της συμμετοχής στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι δεσμευμένοι με την καθημερινή φροντίδα των ζωντανών τους στους βοσκοτόπους και στους στάβλους τους. Ταυτόχρονα οι συνεδριάσεις είναι μια μορφή εκπαίδευσης & επιμόρφωσης.

Η λειτουργία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής σε αυτόν το τομέα είναι παραδειγματική για κάθε οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών. Έχει σταθερές ημερομηνίες συνεδριάσεων. Οργανώνει μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις κάθε τρίμηνο περίπου. Όλες οι εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής είναι προδημοσιευμένες & ανοικτές. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε όλους τους συγκατοίκους & δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα από κάθε εκδήλωση.

Μετά το υβριδικό συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος, 10-11/6/2023» έγινε συζήτηση με όσους εισηγητές και οργανωτές στο Λιδωρίκι το μεσημέρι της 11/6/2023. Την Τετάρτη, 14/6/2023, ακούστηκαν:

 • Συγχαρητήρια για την οργάνωση του υβριδικού συνεδρίου από τους εθελοντές μέλη.

 • Ήταν πάρα πολύ καλά τα κανάλια επικοινωνίας για όποιον ενδιαφερόταν, και μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν πάρα πολύ σημαντικά πράγματα.

 • Το θέμα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και όλοι προσπάθησαν να προσφέρουν στοιχεία για την συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία του περιβάλλοντος

 • Προτάθηκε να βρεθεί τρόπος να επικοινωνηθούν οι εισηγήσεις.

 • Προτάθηκε να βρεθεί τρόπος να συντεθούν εύληπτα βιβλιαράκια για παιδιά που να δείχνουν τα βασικά στοιχεία της συμβολής της κτηνοτροφίας στο αειφόρο περιβάλλον.

 • Προτάθηκε να προσπαθήσουμε να βρούμε κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν επαρκώς.

 • Θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε το βιβλιαράκι για τα παιδιά το καλοκαίρι, με διαθέσιμους/ες εθελοντές με ομαδική εργασία ένα ΣαββατοΚύριακο.

 • Θα προσπαθήσουμε να εκδοθεί το βιβλιαράκι για παιδιά, έστω και ως παράρτημα σε κάποια έκδοση βιβλίου, μέχρι την Κυριακή, 15 Οκτ.

 • Θα οργανωθεί ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή, 15 Οκτ 2023, από τις 11.00, στην Αττική με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αγρότισσας και της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής με επίδειξη παραδοσιακής τυροκόμησης, & γευσιγνωσία γαλακτοκομικών-ζωικών προϊόντων.

 • Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την έκδοση στο 12σέλιδο βιβλιαράκι για παιδιά, ώστε να εκδοθεί το βιβλιαράκι από Νοε έως Δεκ 2023

 • Με το βιβλιαράκι, από τον προσεχή Φεβ 2024, θα επιδιωχθεί η έγκρισή του από το Υπουργείο Παιδείας για να δίνεται σε παιδιά σχολείων, από την σχολική χρονιά 2024-25.

 • Ο σχεδιασμός είναι ενταγμένος στο ΟΡΑΜΑ 2040 (2021) του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, που προωθεί το ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 2040 (2022).

 • Στις 21/6/2023 θα συζητήσουμε για την κρεοφαγία και την Τετάρτη 28/6/2023 για Συνεταιρισμούς με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Συνεταιρισμών (1/7/2023)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com