Οι Βούλγαροι ξηλώνουν από τη πρωτεύουσα τους το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού

 Παίρνουμε πίσω την ευκαιρία να μην είναι κρίμα όταν τα παιδιά μας ρωτούν «Γιατί είναι αυτό το μνημείο εδώ;». Ανακτούμε την ελευθερία μας στον ουρανό πάνω από τη Σόφια , σημειώνεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το βουλγαρικό Fokus.

by Times Newsroom

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την αποξήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Γερανός έκανε την εμφάνισή του στο μνημείο συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών για αποτρέψει την εμπόδιση από άτομα που αντιδρούν στο ξήλωμα  του Σοβιετικού Στρατού.

Χαρακτηριστική είναι αναφορά του Ιβαΐλο Μίρτσεφ από το κόμμα της «Δημοκρατικής Βουλγαρίας».

 Γράφει στα βουλγαρικά κοινωνικά δίκτυα:

«Αποσυναρμολόγηση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού. Το μνημείο περνάει στην ιστορία, όπου ανήκε εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι τώρα το πιο σημαντικό πράγμα;!

 »Θα πεις. «Βλακείες, φτιάξε τα πεζοδρόμια!» [που είναι χάλια].

 Αλλά η πρωτεύουσα είναι κάτι περισσότερο από τα πεζοδρόμια στα οποία περπατάμε. Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά μιας χώρας και η κατεύθυνση της, και η σημαία της, και το πρόσωπό της.

Το μνημείο του κατοχικού Κόκκινου Στρατού δεν είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πρωτεύουσάς μας, είναι όμως το σημαντικότερο πρόβλημα τόσο για τη Σόφια όσο και για τη Βουλγαρία, γιατί εδώ δεν μιλάμε για τις πέτρες και τις πλάκες και τα γλυπτά. Μιλάμε για τη σκιά μιας τεράστιας αντικατάστασης που αυτό το σύμβολο της κατοχής ρίχνει όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά σε ολόκληρη την ιστορία μας από την απελευθέρωση.

Δεν αφαιρούμε απλώς ένα μνημείο, παίρνουμε πίσω την ευκαιρία να κατανοήσουμε την ιστορία μέσα από το δικό μας πρίσμα αντί της ρωσικής προπαγάνδας.

Παίρνουμε πίσω την ευκαιρία να μην είναι κρίμα όταν τα παιδιά μας ρωτούν «Γιατί είναι αυτό το μνημείο εδώ;». Ανακτούμε την ελευθερία μας στον ουρανό πάνω από τη Σόφια», σημειώνεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το βουλγαρικό Fokus.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com