Ολλανδία: «Ακούσαμε έναν κρότο, ανθρώπους να ουρλιάζουν» – Ένας νεκρός από τον εκτροχιασμό τρένου

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 30 τραυματίστηκαν -ορισμένοι σοβαρά- μετά από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη δυτική Ολλανδία.

by Times Newsroom

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναφέρουν ότι το δυστύχημα συνέβη τη νύχτα, όταν το τρένο που μετέφερε περίπου 50 άτομα χτύπησε έναν κατασκευαστικό γερανό κοντά στο χωριό Voorschoten.

Από τη σύγκρουση φέρεται να υπέστη ζημιές και μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Μερικοί τραυματίες έλαβαν φροντίδα στο σημείο, αλλά 19 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 03:25 τοπική ώρα της Τρίτης.

Εικόνες από το σημείο έδειχναν αναποδογυρισμένες άμαξες και ένα σύννεφο πυκνού καπνού να υψώνεται στον ουρανό.

«Ακούσαμε ένα κρότο πρώτα και μετά, έναν ακόμη, πολύ πιο έντονο», είπε ένας κάτοικος της περιοχής στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Τότε ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν. Δεν ήταν καλό».

Έχουν ξεκινήσει αρκετές έρευνες για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης μίας έρευνας της ProRail – του κυβερνητικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τα σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας.

Ο Jeroen Wienen της ProRail, που συντηρεί τις ράγες, είπε ότι η εμπορευματική αμαξοστοιχία χτύπησε επίσης τον γερανό. Είχαν ξεκινήσει αρκετές έρευνες, μεταξύ των οποίων από την ίδια την εταιρεία, την αστυνομία και το ολλανδικό συμβούλιο ασφάλειας, το οποίο εξετάζει σοβαρά ατυχήματα.

«Ευτυχώς, αυτό είναι ένα πολύ, πολύ μοναδικό και σπάνιο ατύχημα, αλλά είναι ένα φρικτό ατύχημα», είπε ο Βίενεν στο Reuters στο σημείο του ατυχήματος.

«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να μάθουμε τι συνέβη και πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί, αλλά και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», είπε, προσθέτοντας: «Όλοι στην Ολλανδία έχουν πραγματικά ταραχτεί».

Ο κοντινός κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Leiden, που βρίσκεται μεταξύ της Χάγης και του Άμστερνταμ, είναι κλειστός.

Δεν αναμένεται να κυκλοφορούν τρένα από και προς την πόλη τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 (τοπική ώρα).

Οι διασώστες μετέφεραν τον λεγόμενο «κωδικό 50», ο οποίος δείχνει ότι οι αρχές αναμένουν έως και 50 τραυματίες. Στο σημείο εκλήθησαν τρία ιατρικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τη σύγκρουση των τρένων ξέσπασε φωτιά, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Το επιβατικό τρένο μετέφερε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

«Πρόκειται για ένα απίστευτα τραγικό ατύχημα», είπε η δήμαρχος του Voorschoten, Nadine Stemerdink.

«Λυπούμαστε που υπήρξε επίσης ένας θάνατος. Οι σκέψεις μου είναι με όλες τις οικογένειες και τους φίλους των εμπλεκομένων».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, όπως και ο βασιλιάς και η βασίλισσα.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Voorschoten και τις οικογένειές τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βασιλικού Οίκου.

«Πολλοί είναι τώρα σε φόβο και αβεβαιότητα. Συμπάσχουμε βαθιά με όλους αυτούς».

Αυτού του είδους τα περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ολλανδία, όπου τα σιδηροδρομικά συστήματα είναι γενικά πολύ ασφαλή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com