Open Call 2023 – ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΑΝΙΔΑ

by Times Newsroom

H Ένωση Eλλήνων Xαρακτών απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για μια έκθεση χαρακτικής στο χώρο της, στο ΕΚΤόΣ. Η έκθεση αυτή θα ξεκινήσει με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στην περίπτωση των αυξημένων συμμετοχών θα πραγματοποιηθούν δύο εκθέσεις.

Θέμα : «Οικιακή Πανίδα»

Πανίδα είναι το σύνολο του ζωϊκού βασιλείου. Η οικόσιτη (οικιακή) πανίδα, είναι όλα εκείνα τα ζώα που εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο και είναι ελεύθερα η περιορισμένα, αλλά των οποίων τις ικανότητες και τα σώματα εκμεταλλεύονται τα ανθρώπινα όντα για να δώσουν δουλειά , παρέα, δέρμα, αυγά, κρέας, μαλλί…κλπ. Παραδείγματα οικιακής πανίδας είναι σκύλοι, γάτες, κότες, κουνέλια, χοίροι, κατσίκες, άλογα,…κλπ. Η σχέση ανθρώπου και ζώου έχει ξεκινήσει από τη δημιουργία του κόσμου και αυτή καθορίστηκε από την υπηρέτηση του δευτέρου προς το πρώτο.
Τα τελευταία χρόνια καθώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται, η σχέση αυτή την ακολουθεί μεν αλλά δεν είναι μόνο η χρησιμότητα που καθορίζει την αξία της σχέσης.
Η τρυφερότητα και η αγάπη ανταλλάσσεται και γεμίζει συναισθηματικά κενά και καλύπτει ψυχικές ανάγκες.
Το ζώο εξελίσσεται και αναπτύσσει τους δικούς του μηχανισμούς επικοινωνίας. Οι δύο κόσμοι ενώνονται. Καλούμαστε να αποδώσουμε με την εικαστική οπτική μας και τα εργαλεία της τέχνης μας την εσωτερική αυτή σχέση, καθώς ο λόγος δεν την καλύπτει.

Προθεσμία Υποβολής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2023, συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όροι συμμετοχής:
1. Το μέγεθος του χαρτιού πρέπει να είναι όσο ένα Α5, δηλαδή 14,8 Χ 21cm.
2. Δεν χρειάζεται κορνίζα ούτε πασπαρτού.
3. ΤεχνικήΌλες οι τεχνικές της χαρακτικής είναι αποδεκτές. Δεν προτιμώνται οι μονοτυπίες, αλλά τα έργα που έχουν χαρακτική μήτρα και τη δυνατότητα επανεκτύπωσης. Δεν είναι δεκτές οι καθ’ ολοκληρία ψηφιακές εκτυπώσεις και μηχανικές φωτομεταφορές.
4. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής και τη φωτογραφία (καλής ποιότητας- 300 dpi) του έργου τους.
5. Στην περίπτωση συμμετοχής τους, εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να καταθέσουν 20 ευρώ (για την φύλαξη του χώρου και τον κατάλογο).
6. Τα μέλη της Ένωσης μπορούν να συμμετέχουν συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, με κόστος 10 ευρώ.
7. Το κόστος συμμετοχής δεν επιστρέφεται.
8. Το κόστος μεταφοράς των έργων καλύπτεται από τους καλλιτέχνες.

Επικοινωνία
Οι καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν, θα ειδοποιηθούν μέσω email και θα λάβουν περισσότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία και την αποστολή των έργων τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:

[email protected] γράφοντας “Open Call 2023 – Οικιακή Πανίδα – Ονοματεπώνυμο” στο Θέμα του μηνύματος.

Επισήμανση: Για τη συμπλήρωση της φόρμας, πιθανότατα να χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό gmail σε περίπτωση που δεν έχετε διεύθυνση στη google

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com