Ουγγαρία: Παρά τον καύσωνα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Βουδαπέστη

Χιλιάδες Ούγγροι αψήφησαν την αφόρητη ζέστη και συμμετείχαν στην ετήσια Παρέλαση Υπερηφάνειας σήμερα στη Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

by Times Newsroom

Η ουγγρική κυβέρνηση προωθεί μια συντηρητική-χριστιανική ατζέντα και το 2021 απαγόρευσε τη δημόσια «επίδειξη και διαφήμιση της ομοφυλοφιλίας» σε άτομα κάτω των 18 ετών, ένα γεγονός που επικρίθηκε δριμύτατα από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βασικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε ενωμένη την κοινότητα και να παρέχουμε έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν όπως είναι και να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που τους υποστηρίζουν, ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι», είπε ένας εκπρόσωπος της Παρέλασης Υπερηφάνειας, ο Μάτε Χιντβέγκι. «Μετά την ψήφιση του νόμου, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην Παρέλαση Υπερηφάνειας σχεδόν διπλασιάστηκε», επισήμανε.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, χόρευαν και τραγουδούσαν καθώς διέσχιζαν το κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας. Ούτε οι διοργανωτές, ούτε η κυβέρνηση ανακοίνωσαν κάποιον αριθμό, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι ήταν περίπου 10.000.

Τηλεοπτικές διαφημίσεις για την Παρέλαση επιτρεπαν να προβάλλονται μόνο αργά τη νύχτα αλλά τα περισσότερα κανάλια δεν πήραν το ρίσκο να τις παίξουν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Telex.hu.

Την Παρασκευή οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων 36 χωρών προέτρεψαν την Ουγγαρία να προστατεύσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και να καταργήσει τους νόμους με τους οποίους επιτρέπονται οι διακρίσεις σε βάρος τους. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πρέσμαν και πολλοί άλλοι διπλωμάτες συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή