Ουκρανία: Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στη Λβιβ – Βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Χάρκοβο και Κραματόρσκ

Θραύσματα ρωσικού πυραύλου σε κτίριο κατοικιών - Καταστράφηκε το εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στη Λβιβ - 4 νεκροί

by Times Newsroom

Για 23η μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το πρωί εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά), καταστρέφοντας την εγκατάσταση, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αντρίι Σάντοβι.

Η λειτουργία του εργοστασίου είχε ήδη ανασταλεί κι έτσι ο βομβαρδισμός δεν προκάλεσε απώλειες, πρόσθεσε.

«Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών. Το κτίριο καταστράφηκε. Η λειτουργία του εργοστασίου είχε ανασταλεί προηγουμένως, έτσι δεν έχουμε θύματα μέχρι στιγμής», ανέφερε μέσω Facebook ο δήμαρχος Σαντόβι.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περιοχή χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους Κρουζ, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από εκεί.

Άλλοι δύο ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας προτού πλήξουν τον στόχο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η εκτίμηση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι πως επρόκειτο για πυραύλους Kh-555, οι οποίοι εκτοξεύονται συνήθως από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Ο δήμαρχος της Λβιβ ανέφερε ότι σωστικά συνεργεία επιχειρούν στον τόπο του πλήγματος. Νωρίτερα, διαβεβαίωσε πως δεν χτυπήθηκε το αεροδρόμιο, αλλά η συνοικία όπου βρίσκεται.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε να υψώνεται πυκνή στήλη καπνού στην περιοχή και άκουσε σειρήνες αυτοκινήτων της αστυνομίας και ασθενοφόρων που κινούνταν προς την κατεύθυνση της τοποθεσίας όπου ακούστηκαν εκρήξεις.

Η Λβιβ είχε παραμείνει ως πολύ πρόσφατα αλώβητη από τον πόλεμο, αλλά την Κυριακή, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε βάση εκπαίδευσης στα περίχωρά της, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Το πλήγμα, κατά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, έγινε με πυραύλους όπως αυτοί που έπληξαν σήμερα το εργοστάσιο.

Βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Χάρκοβο και Κραματόρσκ

Τρεις οι νεκροί από τους σε βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο και το Κραματόρσκ. Πολυώροφο κτίριο στο Χάρκοβο έγινε στόχος βομβαρδισμών σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, 11 ακόμη να τραυματιστούν και ένας ακόμη να εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στην πόλη Κραματόρσκ, με τον κυβερνήτη της πόλης Πάβλο Κιριλένκο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν επίσης όταν θραύσματα ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή