Πακιστάν: Εφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Ιμρα Χαν ενώ εκείνος κατευθυνόταν στο δικαστήριο

Η αστυνομία στο Πακιστάν πραγματοποίησε έφοδο σήμερα στην κατοικία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ίμρα Χαν την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός κατευθυνόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική δικαδικασία έχοντας επί μια εβδομάδα αποφύγει τη σύλληψη εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών του και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 65 υποστηρικτές του Χαν συνελήφθησαν και η αστυνομία κατέσχεσε όπλα μετά την εισβολή δυνάμεών της στο σπίτι του στη Λαχόρη έπειτα από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν εναντίον αστυνομικών, είπε ο Ουσμάν Ανουάρ, επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας του κεντρικού Πακιστάν, της Πουντζάμπ.

Κατόπιν δικαστικής εντολής, η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία του, όπου είχε καταφύγει ο Χαν για να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι υποστηρικτές του είναι συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι του για πολλές ημέρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Πουντζάμπ, Αμίρ Μιρ, η αστυνομία είχε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ένα τοπικό αντιτρομοκρατικό δικαστήριο.

Ο Χαν δεν βρισκόταν στην κατοικία του όταν εισέβαλε η αστυνομία καθώς ήταν ήδη καθ’οδόν προς την πρωτεύουσα της χώρας Ισλαμαμπάντ.

Πακιστανοί αξιωματούχοι απέκλεισαν τμήματα του Ισλαμαμπάντ και ανέπτυξαν χιλιάδες αστυνομικούς ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι κάτοικοι που μένουν κοντά στο δικαστικό κτίριο της πρωτεύουσας κλήθηκαν να μη βγουν από τα σπίτια τους, ενώ απαγορεύτηκαν οι πολιτικές συγκεντρώσεις και διενεργούνταν έλεγχοι στα αυτοκίνητα προτού εισέλθουν στην πόλη.

“Αναπτύξαμε ισχυρή ασφάλεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει απειλή κατά της ζωής του”, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Ακμπάρ Νασίρ ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Χαν, ο οποίος απομακρύνθηκε τον περασμένο χρόνο από την πρωθυπουργία με πρόταση μομφής, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά μεταξύ των οποίων και για κλοπή ακριβών δώρων από τρίτες χώρες.

Τον περασμένο μήνα ένα δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε εντάλματα εις βάρος του έπειτα από εβδομάδες που βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.

Οι υποστηρικτές του, που ήταν απ΄έξω, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και βόμβες μολότωφ τραυματίζοντας πάνω από 100 αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να συλλάβουν τον πρώην πρωθυπουργό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή