Πακιστάν: Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άμεση αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού,Ίμραν Χαν

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έδωσε σήμερα (11/5) εντολή για την άμεση απελευθέρωση του Ίμραν Χαν, ακυρώνοντας έτσι την απόφαση σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού, απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

by Times Newsroom

«Η σύλληψή σας είναι άκυρη και η όλη διαδικασία πρέπει να επανεξεταστεί», δήλωσε ο Ουμάρ Ατα Μπαντιάλ, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που εξέτασε την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Χαν κατά της σύλληψής του για υπόθεση διαφθοράς.

Η σύλληψη του Χαν έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναπτύξει στρατό ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ο 70χρονος Χαν προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες από ειδικό δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ χθες, Τετάρτη, για υπόθεση διαφθοράς.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα βίαια επεισόδια που έχουν προκαλέσει αστάθεια στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας με τα 220 εκατομμύρια κατοίκους, που αγωνίζεται να διαχειριστεί τη σοβαρή οικονομική κρίση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com