Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Στον τελικό οι «πράσινοι» – Απέκλεισαν στα πέναλτι τους Θεσσαλονικείς με ήρωες τους Ντραγκόβσκι και Λήμνιο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

by Times Newsroom

Με ήρωα τον Ντραγκόβσκι στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο Πολωνός γκολκίπερ είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις και με τον Λημνιό να στέλνει το ματς στη ρώσικη ρουλέτα με buzzer beater ο Παναθηναϊκός επικράτησε 6-5 του ΠΑΟΚ στα πέναλτι και πήρε μια επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Εκεί όπου θα βρει απέναντι του έναν εκ των Άρη ή Παναιτωλικού. Ο Σαμάτα ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ καθώς έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
  • Κουλιεράκης 0-1
  • Γερεμέγεφ 1-1
  • Μουργκ 1-2
  • Μπακασέτας 2-2
  • Κεντζιόρα 2-3
  • Κώτσιρας 3-3
  • Μεϊτέ 3-4
  • Μλαντένοβιτς 4-4
  • Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
  • Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Μαντσίνι 5-4
  • Μάρκος Αντόνιο 5-5
  • Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
  • Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Σένκεφελντ 6-5
  • Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες και πήγε περισσότερο στη δύναμη, στις κερδισμένες μονομαχίες και στα λάθη και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη μπάλα με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει το παιχνίδι της, να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να απειλήσει την εστία του Ντραγκόβσκι περισσότερο απ’ ότι οι πράσινοι αυτήν του Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 14′ της αναμέτρησης όταν ο Μλαντένοβιτς έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά με τη μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Σε παράλληλη σέντρα ο Σβαμπ στο δεύτερο δοκάρι ήταν ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σωτήρια. Η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Η πρώτη τελική στην εστία από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 37′ όταν οι πράσινοι γύρισαν ωραία τη μπάλα από τα αριστερά με τελικό αποδέκτη τον Μλαντένοβιτς. Αυτός δεν έκανε τη σέντρα αλλά παράλληλη μπαλιά εκτός περιοχής προς τον Μπακασέτα που έκανε το σουτ με τη μια με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια ακόμη τελική από πλευράς ΠΑΟΚ και τον Ζίβκοβιτς να αστοχεί. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Ζίβκοβιτς που έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ντραγκόβσκι.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και είχε διπλή ευκαιρία στο 48’. Σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μπράντον Τόμας που έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει με το πόδι. Ο Κωνσταντέλιας έκανε νέο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στον Γεντβάι και να φεύγει κόρνερ.

Στο 64’ ο Κωνσταντέλιας με το εξωτερικό προσπάθησε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Ζίβκοβιτς, η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωξε, με τον Μεϊτέ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει άστοχα

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ στο 72’. Ο Ότο έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μπερνάρ. Έκανε και την κίνηση προς την επίθεση από τα αριστερά, έγινε αποδέκτης της μπάλας κι έκανε σέντρα με το αριστερό με τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι να νικάει τον Ντραγκόφσκι με εναέριο πλασέ κάνοντας το 0-1.

Στο 86’ ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα κι ο Κωνσταντέλιας έβγαλε σε θέση βολής τον Οζντόεφ, ο οποίος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση, με το ματς να οδηγείται εντέλει στην παράταση.

Εκεί ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει, με τον ΠΑΟΚ να «χτυπάει» στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου της παράτασης. Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κεντζιόρα πήρε καρφωτή κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-2 του ΠΑΟΚ.

Στο 108’ από γύρισμα του Μαντσίνι, η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε κι ο Μπακασέτας σούταρε με τη μία άουτ, ενώ στο 115’ όλο το γήπεδο «πάγωσε» βλέποντας τον Μπάμπα να πέφτει πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετά λεπτά, με τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ να μπαίνουν εσπευσμένα τον αγωνιστικό χώρο και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον αριστερό μπακ του δικεφάλου, ο οποίος γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το ματς επανεκκίνησε έχοντας μπει στις καθυστερήσεις, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει γκολ για να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι και να βρίσκει το… φιλί της ζωής απ’ τον Λημνιό στο 120’+9’, ο οποίος πήρε την ασίστ απ’ τον Αράο και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2, στέλνοντας τον ημιτελικό στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου έσπασαν καρδιές και στο τέλος κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Γκολ: 72′ Ζίβκοβιτς, 105+1′ Κεντζιόρα, 120’+9′

Κίτρινες: 16′ Μπακασέτας, 68′ Ζέκα, 83′ Παλάσιος/23′ Μπράντον Τόμας, 51′ Μεϊτέ, 90+2′ Ντεσπόντοφ, 97′ Οζντόεφ, 100′ Κουλεριάκης, 111′ Μουργκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέτιχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (72′ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76′ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85′ Λημνιός), Ιωαννίδης (76′ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (74′ Σαμάτα).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com