Παναθηναϊκός: Τα πάντα ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο ακόμα και το 2024

Υπερψηφίστηκαν οι τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης»

by Times Newsroom

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού άναψαν… πράσινο για την Διπλή Ανάπλαση και το μεσημέρι της Πέμπτης η ”πράσινη” ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε το γήπεδο στον Βοτανικό να είναι έτοιμο στο τέλος του 2024.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Ξημέρωσε μια σπουδαία και ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό μας! Μετά από μία άρτια εκλογική διαδικασία πραγματοποιούμε το κοινό μας όραμα, θέτοντας τις βάσεις για έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και η ΠΑΕ αφήνουν το ιστορικότερο γήπεδο της Ελλάδας, το σπίτι τους, τη Λεωφόρο, προκειμένου να αποκτήσουν στον Βοτανικό τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για το σύνολο των τμημάτων τους.

Πλέον, έχοντας και τη δύναμη της λαϊκής βούλησης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο ακόμα και στο τέλος του 2024”.

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία της Τετάρτης (30/3) τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε εξαρχής ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά) έπειτα από μία βραδιά «θρίλερ», τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Και πλέον από σήμερα το πρωί (31/3), ξεκινούν οι επόμενες κινήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές και τις τελικές εγκρίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου της διπλής παρέμβασης σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Αθλητικού Ομίλου, ψήφισαν 2.994 από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Εξ αυτών, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF), έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. ευρώ.

Μπακογιάννης: «Γράφτηκε Ιστορία, το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή