Πάπας Φραγκίσκος: Έτοιμος να επισκεφθεί το Καζακστάν

Ελπίδα συνάντησης με τον Ρώσο Πατριάρχη

by Times Newsroom

Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο για μια συνάντηση θρησκευτικών ηγετών, μια συνάθροιση στην οποία ο πάπας είχε πει προηγουμένως πως ελπίζει να συναντήσει τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Βατικανό ανέφερε πως ο Φραγκίσκος θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν στις 13-15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στο 7ο Συνέδριο των Ηγετών του Κόσμου και των Παραδοσιακών Θρησκειών.

Ο Φραγκίσκος έχει πει σε αρκετές πρόσφατες συνεντεύξεις πως ελπίζει να συναντηθεί εκεί με τον Κύριλλο, τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η δήλωση του Bατικανού που ανακοινώνει το ταξίδι δεν κάνει αναφορά στον Κύριλλο. Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε στα ρωσικά όπως και στα ιταλικά και στα αγγλικά. Τα καζακικά και τα ρωσικά είναι οι δύο επίσημες γλώσσες της χώρας.

Ο Κύριλλος έχει δώσει την αμέριστη υποστήριξή του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Φραγκίσκος σχεδίαζε να συναντήσει τον Κύριλλο στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα έπειτα από ένα ταξίδι στον Λίβανο όμως και τα δύο ταξίδια αναβλήθηκαν.

Ο αποθανών Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Καζακστάν το 2001, τότε γνωστή ως Αστάνα.

Προχθές, Σάββατο, κατά την επιστροφή από το ταξίδι του στον Καναδά, ο 85χρονος πάπας, που λόγω ισχυρών πόνων στο γόνατο είναι υποχρεωμένος να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, είπε ότι δεν θα μπορεί πλέον να ταξιδεύει με τον ίδιο ρυθμό όπως προηγουμένως, κάνοντας επίσης λόγο για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι θέλει να μεταβεί στο Καζακστάν, ένα “‘ήρεμο, χωρίς πολλές μετακινήσεις” ταξίδι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή