Παραγουάη: Συνελήφθη ο υποψήφιος πρόεδρος, Πάγιο Κούμπας – Αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το σχετικό ένταλμα, κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» κι άλλα αδικήματα

by Times Newsroom

Στη σύλληψη του Πάγιο Κούμπας, που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Παραγουάη, προχώρησαν οι αρχές της χώρας την Παρασκευή.

Ο Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση, παρότι διεθνείς οργανισμοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο 61χρονος Κούμπας κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» κι άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα. Ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Σταυροφορία» εξέπληξε πολλούς με το ποσοστό που εξασφάλισε (σχεδόν 23%), καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαντιάγο Πένια (42%) και τον Εφραίν Αλέγκρε (27%).

Συνελήφθη λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου αναμενόταν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του σε νέες διαδηλώσεις.

«Όπως μπορείτε να δείτε, με συλλαμβάνουν», είπε ο Κούμπας σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλοι οι εγκληματίες σε αυτήν τη χώρα θα έπρεπε να φορούν χειροπέδες, όπως ο Πάγιο Κούμπας» σχολίασε, προτού απομακρυνθεί με περιπολικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com