Παρασκευή και… 13 «καλημέρα» με σεισμό – Ο Αρκάς παίρνει τα μέτρα του

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook μια πιο ιδιαίτερη καλημέρα λόγω της σημερινής ημέρας που είναι, για τους προληπτικούς, «γρουσούζικη» καθώς είναι Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

by Times Newsroom

Ο σεισμός των 3,8 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην Αττική στις 06:33 το πρωί με επίκεντρο 8 Χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής έγινε θέμα σχολιασμού για τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά, ο οποίος δημοσίευσε σε λίγη ώρα ένα σκίτσο για το θέμα…σε συνδυασμό με τις προκαταλήψεις της ημέρας

Παρασκευή και… 13 «καλημέρα» με σεισμό – Ο Αρκάς παίρνει τα μέτρα του

Το σχόλιό του αφορά το γεγονός ότι ο σεισμός στην Αττική έγινε σήμερα… Παρασκευή και 13.

Γρουσούζικη μέρα
Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η “Τρίτη και 13”. Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevidekatriaphobia (παρασκευηδεκατριαφοβία).

Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα “Παρασκευή και 13” (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com