Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρίλερ με ελληνικό πολεμικό πλοίο που έχει σταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ, τι μεταδίδει το BBC

Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

by Times Newsroom

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην περιοχή έχει φτάσει σε οριακό σημείο, όπως μεταδίδει στο BBC η δημοσιογράφος, Sofia Bettiza.Σύμφωνα με πηγές από το  ΓΕΕΘΑ, δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford. Παράλληλα, προκύπτει πως από την Τρίτη (10/10) και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό. Στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τι αναφέρει το BBC

Το BBC, αναφέρει χαρακτηριστικά πως πριν από λίγες ώρες, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας των δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις» της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου», σημείωσε αναφερόμενος στην πολιορκία των αμάχων της Παλαιστίνης.

Η πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βοήθεια, αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Εκτός από τις αναφορές για το ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή, και η Γερμανία δήλωσε ότι δύο από τα οπλισμένα πολεμικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αυτό που επιδιώκει ξεκάθαρα το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη της επιχείρησης που διεξάγει στη Γάζα και φαίνεται ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ την παρέχουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com