Παρέδιδαν κινητά και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με drones

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία

by Times Newsroom

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία με την κατηγορία ότι ανήκαν σε οργάνωση, η οποία παρέδιδε κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με χρήση drones.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η παράδοση κινητών και τηλεφώνων σε κρατουμένους με αυτό τον τρόπο γινόταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας και της Σικελίας.

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε δύο drones, ενώ η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη σύλληψη ενός χειριστή. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το παράνομο δίκτυο συντόνιζε κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία και βρίσκεται στις φυλακές του Ακράγαντα, στη Σικελία.

Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των ντρόουν λάμβαναν 1.500 ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση είχε κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ. Τα ναρκωτικά και τα κινητά έφταναν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας λάμβανε στη συνέχεια βίντεο ως απόδειξη της παράδοσης. Δεν έλειπαν κάποιες φορές και διαμαρτυρίες για ελλιπή ή αποτυχημένη αποστολή, οπότε ακολουθούσε δωρεάν επανάληψή της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή