«Παρίσι 2024»: Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία των Ολυμπιακών Αγώνων – Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για υπεξαίρεση

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών, καθώς οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία.

by Times Newsroom

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του «Παρισιού 2024» έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017, σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής», ανέφερε το «Παρίσι 2024» σε δική του ανακοίνωση. «Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», πρόσθεσε.

Το «Παρίσι 2024» δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν έχουμε κάτι άλλο να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com