Παρίσι: Γιατί είναι παράνομο να φωτογραφίζεις τον Πύργο του Άιφελ τη νύχτα αλλά όχι τη μέρα

Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία στον κόσμο.

by Times Newsroom

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, ωστόσο, είναι ότι είναι στην πραγματικότητα είναι παράνομο να τραβάτε φωτογραφίες του μνημείου τη νύχτα.

Ακόμη και η λήψη μιας ύπουλης selfie με τον φωτισμένο πύργο στο βάθος είναι τεχνικά παράβαση του νόμου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο φωτισμός είναι επίσημα ταξινομημένος ως έργο τέχνης και λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων παραμένει στην κυριότητα του αείμνηστου Pierre Bideau, του μηχανικού που σχεδίασε το τρέχον σύστημα, το οποίο εγκαταστάθηκε το 1985.

Τα πνευματικά δικαιώματα διαρκούν για 70 χρόνια μετά το θάνατο ενός ατόμου και καθώς ο Bideau πέθανε μόλις το 2021, υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος πριν λήξει.

Σύμφωνα με τη La Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), την εταιρεία εκμετάλλευσης του κτιρίου, όποιος θέλει να δημοσιεύσει μια φωτογραφία του πύργου τη νύχτα θα πρέπει να ζητήσει άδεια, να πληρώσει για τα δικαιώματα και στη συνέχεια να πιστώσει κατάλληλα τον καλλιτέχνη. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος προστίμων.

Ο νόμος, ωστόσο, στοχεύει κυρίως σε εμπορική χρήση, επομένως είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη λήψη φωτογραφιών για προσωπική χρήση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com