Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου “BUT, WHY PALANKA?” του Θοδωρή Βρανά και live από τους BANDAGE & PALE OAKS

by Times Newsroom

Το φωτογραφικό βιβλίο  “But, Why Palanka” του Θοδωρή Βρανά αφορά το tour που έκανε με τη μπάντα του Pale Oaks στα Βαλκάνια, ακολουθώντας το μουσικό σχήμα Bandage. 
Τα δύο συγκροτήματα θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά κάτω από τη στέγη της The Blender Gallery, όπου θα παίξουν live με επιρροές από punk rock και pop rock ήχους, περιτρυγιρισμένα από τις φωτογραφίες του οδοιπορικού που μοιραστήκανε.

Απόσπασμα από το φωτογραφικό βιβλίο του Θοδωρή Βρανά:

“Μέσος όρος οδήγησης 8 ώρες την μέρα. Οδήγημα. Μπόλικο οδήγημα. Ωραία τοπία, άσχημα τοπία. Ακρόαση μπόλικης μουσικής, ακρόαση ροχαλητού από το πίσω κάθισμα. Πολύ κρύο μέσα στο βαν, πάρα πολύ ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο. Λάθος δρόμος, λάθος περιοχή, μπορεί και λάθος χώρα. Μέτριο GPS, χάλια σήμα. Άφιξη στο συγκεκριμένο προορισμό της ημέρας. Κουβάλημα οργάνων, πεταλιών, μικροφώνων, καλωδίων και ενισχυτών. Είτε σε υπόγειο με στενές σκάλες είτε σε όροφο με πολλές σκάλες. Soundcheck πρώτης μπάντας. Αναμονή. Soundcheck δεύτερης μπάντας. Αναμονή. Μπορεί το ίδιο να επαναληφθεί για άλλη μία ή και δύο μπάντες ακόμα. Λίγη ώρα ξεκούραση και ίσως λίγο φαγητό. Αναμονή.

Μετά συναυλία. Η άφιξη του κόσμου αρκετή. Η άφιξη του κόσμου ικανοποιήτικη. Η άφιξη του κόσμου ανύπαρκτη. Το τελευταίο είναι το πιο σύνηθες. Τέλος της συναυλίας σημαίνει ξεστήσιμο ενισχυτών και οργάνων, μάζεμα των αμέτρητων καλωδίων, μικροφώνων και πεταλιών όπως και τον ίδιο σου τον εαυτό και κουβάλημα πίσω πάλι μέσα στο βαν. Κάποιο πιάτο φαί, καμιά δυο, τρείς, τέσσερις μπύρες και ύπνο όπου μπορείς να βρεις. Κρεβάτι μαζί με κάποιον/κάποιους άλλους, καναπέ, πάτωμα, πάτωμα, πάτωμα, ίσως και στο βαν. Κι αύριο πάλι ριπίτ. Πάλι το ίδιο. Έτσι είναι για όλες τις μπάντες στο κόσμο που κάνουνε τουρ.

Έτσι ήταν και για τους Pale Oaks που είχαν την τεράστια τύχη να προσκληθούνε από τους Bandage, οι οποίοι ταξιδεύανε στο εξωτερικό για τέταρτη φορά. Ένα βάν και ένα αυτοκίνητο ξεκίνησαν για την Θεσσαλονίκη, μετά πέρασαν στην Σερβία, στην Αυστρία, κατέληξαν στην Λουκέρνη της Ελβετίας και στο γυρισμό στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Στην επιστροφή τους στην Ελλάδα έπαιξαν στην Λάρισα και στο Βόλο και τέλος στην Αθήνα. Το τουρ διήρκησε 15 μέρες.

Η Παλάνκα είναι μια πολύ μικρή πόλη στην ανατολική Σερβία όπου και ήταν η πρώτη συναυλία των Pale Oaks στο εξωτερικό. Ο τίτλος του event αναφέρεται στα λόγια του Σέρβου συνοριοφύλακα ο οποίος ρώτησε απορημένος τους Pale Oaks γιατί από όλες τις πόλεις της Σερβίας διάλεξαν να κάνουν συναυλία στην Παλάνκα. Το ίδιο αναρωτήθηκαν και οι ίδιοι”.

Βιογραφικό Bandage:
Οι Bandage είναι μία μελωδική punk rock μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε το 2010. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ep/cd, ένα εφτάιντσο και δύο full length δίσκους. Το 2019 ενώ κυκλοφόρισαν τον δίσκο τους με τίτλο Build και προετοίμαζαν την έκτη περιοδεία τους στη Ευρώπη αναβλήθηκαν τα σχέδιά τους λόγο της πανδημίας. Έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν περιοδεύσει αρκετές φορές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης σταθερά από το 2013 και έπειτα.

Βιογραφικό Pale Oaks:
Συνδυάζοντας χαμηλά κουρδίσματα και μελωδίες εμπνευσμένες από το emo των mid 00’s, με synths από τα 80’s και μεγάλα pop hooks, αστειευόμενοι ξεκίνησαν να αποκαλούν τη μουσική τους “Heavy Pop” μέχρι που η ταμπέλα κόλλησε. Μέσα στα 4 χρόνια ύπαρξής τους, έχουν πραγματοποιήσει μια Ευρωπαϊκή περιοδεία, αφού πρώτα κυκλοφόρησαν το EP “…I’ve Been Better” το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή μουσικό τύπο. Το 2018, κυκλοφορούν το single “Losing Our Minds” και έπειτα, μπαίνουν στο studio για να δημιουργήσουν το “Falter”, τον πρώτο full-length δίσκο τους. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τρία σίνγκλ από το “Falter” (μέσα στις χρονιές της πανδημίας) το συγκρότημα βρίσκεται να σπρώχνει τα όρια του ήχου του προς νέες κατευθύνσεις, παραθέτοντας ένα σύνολο κομματιών που θυμίζει τα mixtapes που έφτιαχναν και αντάλλασσαν με φίλους σαν παιδιά. Τότε, που η σειρά των κομματιών και το vibe ήταν πιο σημαντικά από την ομοιογένειά τους. Οι καταιγιστικές ροκ κιθάρες δίνουν χώρο σε ευφορικά ποπ ρεφρέν, ηλεκτρονικά τύμπανα και λούπες, συνθέτοντας ένα κολλάζ ήχων και επιρροών που κρατάει τα πράγματα συναρπαστικά απρόβλεπτα.

Τα δύο συγκροτήματα θα συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά κάτω από τη στέγη της The Blender Gallery, όπου θα παίξουν live με επιρροές από punk rock και pop rock ήχους, περιτρυγιρισμένα από τις φωτογραφίες του οδοιπορικού που μοιραστήκανε, φωτογραφίες που τράβηξε ο Θοδωρής Βρανάς με τη ψηφιακή και αναλογική του κάμερα. Η φωτογραφική έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 3 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ενώ η μουσική performance / εγκαίνια έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη. 

Τοποθεσία: THE BLENDER GALLERY, Ζησιμοπούλου 4 Γλυφάδα 16674
Tel: (+30) 213 0280 597
Email: [email protected]
Website: www.theblendergallery.com

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com