Πέθανε η Ανζελίκ Κουρούνη – Ποια ήταν η φωνή-σύμβολο στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής

Πέθανε, μετά από μάχη με τον καρκίνο, η ντοκιμενταρίστα, παραγωγός, συγγραφέας, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα γαλλόφωνων Μέσων και φωνή - σύμβολο στον αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, Ανζελίκ Κουρούνη.

by Times Newsroom

Η Ανζελίκ Κουρούνη, μαζί με τον συνεργάτη της Θωμά Ιακόμπι και μία μικρή ομάδα συνεργατών, ξεσκέπασαν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με το πρώτο της ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση», το 2016, για το οποίο συγκέντρωνε στοιχεία από το 2009.

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: «Ακόμα μία ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουμε»

Το δεύτερο, «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» του 2021, ήταν η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η Ανζελίκ Κουρούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία.

Είχε αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Προηγμένων Διεθνών Σπουδών της Σορβόννης και πήρε και πτυχίο ιστορίας από το Paris VIII. Ήταν ανταποκρίτρια για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για διάφορα γαλλόφωνα Μέσα: La Libre Belgique, les DNA, Politis, Charlie Hebdo, Le Quotidien de l’Art, Radio-France, RTBF, RTSR, TV5, Medi1, CBC.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com