Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό κόσμο αφού έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο facebook.

by Times Newsroom

Όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, “αντίο αγαπημένη μου φίλη. Ππριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο… Η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου… Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη για το νοιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!”

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία “Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα” αν και λέγεται ότι ήταν αδελφικές φίλες. Επίσης είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω” του Νίκου Φώσκολου.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1964.

Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Σούλη Γεωργιάδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 1997 και με τον οποίο δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Ωστόσο, όνειρό της ήταν να γίνει αεροσυνοδός, γι’αυτό ξεκίνησε να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Τότε, μια φίλη της με την οποία έκανε μαζί της μάθημα στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιογραφίας όπου φοιτούσε. Όταν μπήκαν στην αίθουσα έκανε μάθημα ο θρυλικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Μελάς, ο οποίος μόλις την είδε σταμάτησε το μάθημα.

Την πλησίασε και τη ρώτησε τι ήθελε να γίνει και του απάντησε «ηθοποιός». Τότε, της πρότεινε να δουλέψει ως γραμματέας του και παράλληλα θα τη βοηθούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Όταν ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών σταμάτησε να εργάζεται για λογαριασμό του. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς» (1970), «Όμορφες μέρες» (1970), «Ζαβολιές» (1969), «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Η φιλία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Χαριτίνη Καρόλου ήταν στενή φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

«Ήταν εντελώς φιλική και προστατευτική απέναντί μου από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Το μόνο που μου είχε πει, επειδή ήταν ψηλή, ήταν να μη φοράω κόκκινα ρούχα και ψηλοτάκουνα στη σκηνή, για να μη φαίνεται η διαφορά στο ύψος μας, τίποτε άλλο”» είχε αναφέρει η Χαριτίνη Καρόλου σε συνέντευξή της για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com