Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: «Πάτησαν» στο Ισραήλ οι δύο Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα

Οι δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθερες από τη Χαμάς στη Γάζα, έφτασαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

by Times Newsroom

Πρόκειται για την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, οι οποίες απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο τους βρίσκονταν σε οικογενειακή επίσκεψη στο Κιμπούτς Ναχάλ Οζ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας της Τζούντιθ, όταν απήχθησαν στη Γάζα. Ο ραβίνος της οικογένειας επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Σικάγο ότι απελευθερώθηκαν.

Η Judith Tai Raanan και η Natalie Raanan, μητέρα και κόρη από το Ιλινόις των ΗΠΑ, επισκέπτονταν συγγενείς στο Κιμπούτς Nahal Oz όταν δέχτηκε επίθεση. Ένας γείτονας είπε στην οικογένεια ότι είδε μαχητές της Χαμάς να παίρνουν την Τζούντιθ και τη Νάταλι από το σπίτι, μετέδωσε το ABC7 στο Σικάγο.

Οι δυο τους ζουν στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και πήγαν στο Ισραήλ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας της Τζούντιθ.

Η Shari Cohen, αδελφή της Τζούντιθ, είπε: «Δεν έχουμε ιδέα ποια είναι η κατάστασή τους, πού κρατούνται και θέλουμε απλώς να επιστρέψουν σε εμάς».

Πηγή δήλωσε στο Sky News ότι οι ηλικίες των ομήρων είναι περίπου 60 και 18 ετών. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι βρίσκονταν στον Ερυθρό Σταυρό.

Η Τζούντιθ και η Νάταλι είναι μέλη μιας οικογένειας που υπέστη μεγάλες απώλειες στο συμβάν, σύμφωνα με εβραϊκά ΜΜΕ. Δύο από τα μέλη της οικογένειας δολοφονήθηκαν και 10 από αυτά αναγνωρίστηκαν ως απαχθέντες ή αγνοούμενοι, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μητέρα και κόρη είναι καθ’ οδόν για μια στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, αφού τις παρέλαβαν νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας στα σύνορα με τη Γάζα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com