Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι οι ρωσικές δυνάμεις

Την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο

by Times Newsroom

Την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσι ανακοίνωσε η Ρωσία όπως και η Ουκρανία.

Το νησί, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε -σύμφωνα με το πρακτορείο Ria- ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Μόσχα δεν στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια του ΟΗΕ για δημιουργία διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά. Η Μόσχα έκανε λόγο για «κίνηση καλής θέλησης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Άντριι Γιέρμακ, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Βρετανή ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ να αγνοήσει τη ρητορική Πούτιν για αντίποινα

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αγνοήσει τη ρωσική ρητορική για αντίποινα κατά της επέκτασης της συμμαχίας και των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία και να συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβo, δήλωσε στο μεταξύ σε συνέντευξή της στο Sky News η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς το Λονδίνο αξιολογεί τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για «αντίδραση» στην επέκταση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία.

Την Τετάρτη, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν ανησυχεί για την πιθανή είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά θα απαντήσει σε τυχόν ανάπτυξη της στρατιωτικής υποδομής της συμμαχίας σε αυτές τις χώρες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή