Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν υπάρχει άνθρωπος στα καλά του που να θέλει πόλεμο»

Ρωσίδα, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Russian Samovar στη Νέα Υόρκη, παντρεμένη με Ουκρανό, έρχεται αντιμέτωπη με κύματα αντιρωσικού μίσους

by Times Newsroom

Την ημέρα που ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία, η Βλάντα φον Σατς κρέμασε την ουκρανική σημαία στην είσοδο του εστιατορίου της, του Russian Samovar, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Και μια επιγραφή: «Συμπαρασταθείτε στην Ουκρανία. Όχι στον πόλεμο».

Η Φον Σατς, ρωσίδα υπήκοος, είναι παντρεμένη με τον Ιακώβ, Ουκρανό, 38 χρόνια. Έχουν τρία παιδιά. Η οικογένεια λειτουργεί το εστιατόριο που άνοιξε η μητέρα της το 1986, κάπου μια δεκαετία αφού η οικογένεια εγκατέλειψε την τότε Σοβιετική Ένωση.

Εξαιτίας του ονόματός του, το κατάστημα δέχεται κύματα μίσους από την έναρξη του πολέμου, λέει η κυρία Φον Σατς. «Μας αποκαλούν φασίστες και ναζί στο τηλέφωνο. Έρχονται μηνύματα μίσους στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Κάποιος διέλυσε με κλωτσιές την ταμπέλα μας».

Οι κρατήσεις στο εστιατόριο μειώθηκαν περίπου 60%, προσθέτει, ενώ η οικογένεια ακόμη δυσκολευόταν να συνέλθει από τον αντίκτυπο της πανδημίας.

«Είχαμε ήδη δυσκολίες. Και τώρα, με όλη αυτή τη ρωσοφοβία, έχουμε τρομάξει στ’ αλήθεια», παραδέχεται.

Η κυρία Φον Σατς λέει πως της δίνουν κουράγιο μηνύματα υποστήριξης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πιο πολλοί καταλαβαίνουν πια την αντιπολεμική στάση της οικογένειας. Προσθέτει ωστόσο πως τρέμει για τα μέλη της οικογένειάς της και για τους φίλους της, στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία.

«Δεν θέλουμε πόλεμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος στα καλά του που να θέλει πόλεμο. Όλη αυτή η κατάσταση είναι φρικιαστική. Είμαστε εναντίον του πολέμου — κάθε πολέμου, αλλά ειδικά αυτού του πολέμου».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com