Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ολλανδία στέλνει γερμανικά πυροβόλα Pzh-2000

Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, δήλωσε η υπουργός 'Αμυνας της χώρας Κάισα Όλονγκρεν, η οποία διευκρίνισε ότι το Βερολίνο συμφωνεί πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική φάση των συνομιλιών.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου (dpa), η Γερμανία θέλει να υποστηρίξει την παράδοση των PzH 2000 με εκπαίδευση και πυρομαχικά. Τα εν λόγω πυροβόλα κατασκευάζονται από τις εταιρίες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων. Η Ουκρανία σήμερα διαθέτει 54 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Η υπουργός της Ολλανδίας δεν διευκρίνισε πόσα πυροβόλα θα παραδοθούν. «Πρόκειται για περιορισμένο αριθμό», μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Τι είναι τα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000

Το PzH 2000 ή Panzerhaubitze 2000 είναι γερμανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 χιλ. το οποίο κατασκευάζεται από τις εταιρείες Krauss-Maffei και Rheinmetall στην Γερμανία από το 1998. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο εξελιγμένα συμβατικά όπλα αυτήν την στιγμή. Η ταχύτητα με την οποία βάλλει το PzH 2000 είναι αξιοσημείωτη, καθώς το πυροβόλο έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει 8 με 9 συνεχόμενες βολές ανά λεπτό. Ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς διαθέτει 24 πυροβόλα αυτού του είδους τα οποία χειρίζονται δύο Μοίρες Βαρέως Πυροβολικού.

Το PzH ακόμη και σήμερα διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα εκτόξευσης πυρομαχικών, ενώ διευκολύνει το Στοιχείο να εφοδιαστεί μέσω του συστήματος επανεφοδιασμού πυρομαχικών έως και 60 βλήματα με την βοήθεια των Γεμιστών, σε 12 λεπτά. Το μέγιστο βεληνεκές που μπορεί να εκτοξεύσει με απλό πυροσωλήνα είναι 30.000 μ. (30 χλμ), ενώ με πυρομαχικά HERA, μπορεί να φτάσει έως και τα 40.000 μ (40 χλμ).

Το PzH κατασκευάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα για την μέγιστη προσοχή του Στοιχείου από τις εχθρικές δυνάμεις.

Η αποστολή του, είναι η εξής:

Υποστηρίζει πλήρως ημέρα και νύχτα τον αγώνα σε όλο το μέτωπο με τον εχθρό.

Διαθέτει υψηλή ταχυκινησία, επιβιωσημότητα και δυνατότητα ταχείας εκπομπής πυρών για την υποστήριξη του αγώνα των Μηχανοκίνητων και Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, με δεδομένο πλέον ότι ο εχθρός δύναται να προσδιορίζει μετά το πρώτο πυρ (1ο βλήμα), τη θέση του πυροβόλου.

Εκτελεί βολές αντιπυροβολικού σε όλους τους τομείς.

Προσβάλλει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις με την μέγιστη ακρίβεια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com