Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με drones στην Ουκρανία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Η Ρωσία πραγματοποίησε νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό στην πόλη Χερσώνα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

by Times Newsroom

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 24 από τα 29 drones που εξαπολύθηκαν σε επιθέσεις στις περιοχές της Οδησσού και Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία και στην περιοχή Κιρόβοχραντ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ανέφερε ότι η Ρωσία συνέχισε τα χτυπήματά της στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, δίνοντας, ωστόσο, λίγες λεπτομέρειες για το νεότερο κύμα επιθέσεων που σύμφωνα με το Κίεβο έχει επικεντρωθεί σε λιμάνια και εγκαταστάσεις με σιτηρά.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις προσπάθειές του να καταστρέψει το λιμάνι και άλλες υποδομές στον νότο, τρομοκρατεί και τις κεντρικές περιοχές», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας.

Εννέα από τα drones που καταστράφηκαν καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Κιρόβοχραντ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς. Ο ίδιος δήλωσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι χτυπήθηκαν υποδομές και ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι καταστράφηκε. Δεν ανέφερε θύματα.

Ο κυβερνήτης στην περιφέρεια της Χερσώνας Ολεξάντρ Προκούντιν έδωσε λίγες μόνο λεπτομέρειες για τον βομβαρδισμό στη Χερσώνα αλλά δήλωσε ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν και ότι ένας ακόμα άνδρας τραυματίστηκε.

Μια 64χρονη γυναίκα επίσης τραυματίστηκε σε πρωινό βομβαρδισμό στην πόλη Νικόπολ στην περιοχή Ντνιπροτετρόφσκ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σερχίι Λισάκ. Ο ίδιος δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές σε 10 κτίρια, σε γραμμές ηλεκτροδότησης και έναν αγωγό αερίου.

Η Ρωσία εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση στο νότιο και το ανατολικό τμήμα, με το Κίεβο να υποστηρίζει ότι σημειώνει σταδιακά πρόοδο. Παρόλο που η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές καθώς και σε ενεργειακές και αμυντικές υποδομές, λιμάνια και εγκαταστάσεις με σιτηρά.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις νεότερες αυτές αναφορές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com