Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις της Ευρώπης στη Ρωσία – Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία τραπεζών

Στο επίκεντρο και ολιγάρχες που χρηματοδοτούν την εισβολή

by Times Newsroom

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν και σημείωσε ότι στο «στόχαστρο» μπαίνουν τράπεζες και ολιγάρχες, τόσο από την Ρωσία, όσο και την Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Μόσχας.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε από τις Βρυξέλλες, ότι θα επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις που αφορούν το εμπόριο χάλυβα και αγροτικών προϊόντων, ενώ θα δημευτούν περιουσιακά στοιχεία ολιγαρχών. Παράλληλα, ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα Swift, ενώ θα δημευτούν τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

«Θα επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις σε χάλυβα και αγροτικά προϊόντα και κυρώσεις σε Λευκορώσους που βοηθούν στην εισβολή», είπε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο νέας έκτακτης Συνόδου.

Επιπλέον, τόνισε ότι «”παγώνουμε” το σύνολο των τραπεζικών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, ενώ αποκλείουμε ρωσικές τράπεζες από το σύστημα Swift».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com