Βαρθολομαίος: Εκτυλίσσεται μία μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία

Νέα έκκληση να τερματιστούν αμέσως ο πόλεμος και κάθε πράξη βίας

by Times Newsroom

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή.

Όπως τόνισε στις παρούσες δυσμενείς περιστάσεις, «που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί εμβρόντητη την πέραν κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής πολεμική επίθεση και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, ή μάλλον ακόμη περισσότερο τώρα, τη στιγμή που εξελίσσεται στην Ευρώπη, στη γειτονιά μας, η σφοδρότατη σύγκρουση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατευθύνουμε την προσευχή μας στον Κύριο Ιησού, τον Άρχοντα της ειρήνης».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όντως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκτυλίσσεται μια τραγική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος, ο οποίος, όπως κάθε πόλεμος, είναι μια κατάσταση αποτρόπαιη και καταδικαστέα. Είναι η επικράτηση του παραλογισμού επί της λογικής, του μίσους επί της αγάπης, του σκότους επί του φωτός, του θανάτου επί της ζωής. Απευθύνουμε, και από τη θέση αυτή, εκ νέου έκκληση να τερματιστεί τώρα ο πόλεμος! Να σταματήσει άμεσα κάθε πράξη βίας, κάθε τι που σκορπάει τον πόνο και τον θάνατο. Να επικρατήσει η λογική, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η καταλλαγή και η αλληλεγγύη, το φως του Αναστάντος Χριστού, το δώρο της ζωής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε «τη στήριξή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά και προς το σύνολο του ουκρανικού έθνους, το οποίο επέλεξε να ζήσει ελεύθερο και να καθορίζει το ίδιο την πορεία του».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com