Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ποια περίπτωση θα γινόταν Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Η αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πανικό, αφού έθεσε τις πυρηνικές του δυνάμεις σε «υψηλό συναγερμό», με κάποιους να φοβούνται ότι μπορεί να «πατήσει» το κόκκινο κουμπί.

by Times Newsroom

Το Κρεμλίνο έχει ένα τρομακτικό πυρηνικό οπλοστάσιο να χρησιμοποιήσει, με το μεγαλύτερο απόθεμα στον κόσμο, που αποτελείται από περισσότερες από πυρηνικές 6.000 κεφαλές. Αυτή η πυρηνική απειλή έχει προκαλέσει ανατριχίλα στις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε πως «η προοπτική μιας πυρηνικής σύγκρουσης, κάποτε αδιανόητη, είναι τώρα στη σφαίρα των πιθανοτήτων».

Μια επίθεση με όπλα τέτοιας κλίμακας θα προκαλούσε καταστροφικές ζημιές και πιθανότατα θα οδηγήσει σε εκατομμύρια θανάτους.

Να σκεφτεί κανείς, πως ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ κόντεψαν να τραβήξουν τη σκανδάλη κατά τη διάρκεια της κουβανικής κρίσης πυραύλων της δεκαετίας του 1960, δεν έπεσε ούτε μία βόμβα.

Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης φαίνεται να επιστρέφουν σε αυτά τα επίπεδα, καθώς ο Πούτιν συνεχίζει να «σπέρνει» την κόλαση στην Ουκρανία.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Ο Hamish de Bretton-Gordon, ειδικός στα όπλα και συνεργάτης στο Magdalene College του Cambridge, μιλώντας στην Express.co.uk, είπε ότι εάν ο Πούτιν υλοποιούσε τις πυρηνικές απειλές του, η κόλαση θα γινόταν πραγματικότητα.

Αυτή η κόλαση εμφανίστηκε ως πιθανότητα, όταν ο Ρώσος ηγέτης «σκόρπισε» φόβους ότι θα διεξήγαγε μια επιχείρηση «ψευδούς σημαίας», καθώς η Ρωσία ισχυρίστηκε πως βρήκε στοιχεία για ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία μπορεί να το χρησιμοποιεί αυτό ως πρόσχημα, για να δικαιολογήσει μια επίθεση στην Ουκρανία με τα δικά της βιολογικά ή χημικά όπλα. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την Ουκρανία, ο Hamish de Bretton-Gordon εξήγησε πως οι συνέπειες μιας επίθεσης με χημικά όπλα για τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα ήταν τόσο σοβαρές, όσο μια πυρηνική επίθεση.

Όπως δήλωσε στην Express.co.uk: «Δεν νομίζω ότι η Δύση θα απαντούσε στρατιωτικά για μια χημική επίθεση. Δεν το κάναμε όταν έσπασε η κόκκινη γραμμή του Ομπάμα στις 13 Αυγούστου, όταν ο Άσαντ στην Συρία σκότωσε περισσότερους από 1.500 αμάχους με τον νευρικό παράγοντα Sarin και δεν απαντήσαμε στρατιωτικά, όταν η Ρωσία επιτέθηκε στο Σάλσμπερι με χημικό όπλο. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να επιτρέψουμε στον ουκρανικό στρατό να απαντήσει, δίνοντάς του drones και μαχητικά αεροσκάφη».

«Τότε ναι, μάλλον θα γίνει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι οι βιολογικές και πυρηνικές επιθέσεις θα οδηγούσαν σε μια διαφορετική ιστορία.

Και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Αν ο Πούτιν χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα, αυτό θα ήταν διαφορετικό. Πιθανότατα δεν θα απαντούσαμε εάν χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, αλλά εάν χρησιμοποιούσε ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο (π.χ. ένας βαλιστικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή αποτελεί τακτικό όπλο, ενώ μια πυρηνική βόμβα, στρατηγικό), αυτό θα οδηγούσε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πιστεύω».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι μια πυρηνική επίθεση ή μια βιολογική επίθεση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπτώσεις, που εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη και μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο!

«Μια πυρηνική ή βιολογική επίθεση θα μπορούσε να επηρεάσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πυρηνικά είναι αρκετά προφανή, αλλά εάν η Ρωσία απελευθέρωνε ένα βιολογικό όπλο στην Ουκρανία, μπορεί κάλλιστα να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακριβώς όπως ο Covid», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com