Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ανακατάληψη εδαφών στο Ντονιέτσκ

Η χρονική συγκυρία της ανταρσίας της ομάδας Wagner στη Ρωσία φαίνεται πως αναπτέρωσε το ηθικό των Ουκρανών.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, το Κίεβο ανακοίνωσε ανακατάληψη εδαφών στο Ντονιέτσκ.

Ουκρανία – Ζελένσκι: «Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε στις καταιγιστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία τις τελευταίες ώρες, με την εξέγερση της ομάδας μισθοφόρων Wagner κατά της Μόσχας.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «διαλέγει τον δρόμο του κακού αυτοκαταστρέφεται» και επισημαίνει ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής».

Αν και δεν αναφέρει ονομαστικά τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, ο Ζελένσκι φαίνεται να επικρίνει τον Ρώσο ηγέτη ότι «έριξε εκατοντάδες χιλιάδες» ανθρώπους στον πόλεμο.

Όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, «τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για τον εαυτό της αργότερα», λέει ο Ζελένσκι.

« Η Ρωσία χρησιμοποίησε την προπαγάνδα για να κρύψει την αδυναμία της και τη βλακεία της κυβέρνησής της. Και τώρα επικρατεί τόσο χάος που κανένα ψέμα δεν μπορεί να το κρύψει. Και όλα αυτά είναι ένα άτομο… αν και δεν είναι σε θέση να οδηγήσει σε κάτι άλλο. Η αδυναμία της Ρωσίας είναι εμφανής», σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Wagner: Οι Ουκρανοί του Μπαχμούτ πανηγυρίζουν για την κρίση

Οι γιατροί του ουκρανικού στρατού, που περιέθαλψαν τραυματίες στρατιώτες από τις γραμμές του μετώπου κοντά στο Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, καλωσόρισαν τα νέα για τη στρατιωτική εξέγερση στη Ρωσία.

«Αν γίνει επανάσταση στη Ρωσία, θα μεθύσω!» δήλωσε ένας Ουκρανός στο BBC, χαμογελώντας.

Άλλοι, ωστόσο, ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η εξέγερση στον πόλεμο.

«Ελπίζω να μας βοηθήσει», είπε ένας άλλος έμπειρος στρατιωτικός γιατρός. «Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το πιστεύω. Μοιάζει περισσότερο με κάποιο σόου, παρά με πραγματική επανάσταση».

Με την Ουκρανία να βρίσκεται εν μέσω μιας βασικής αντεπίθεσης κατά της Ουκρανίας, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να βιαστεί να εκμεταλλευτεί το χάος – και την πιθανή πτώση του ηθικού των ρωσικών στρατευμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com