Ρωσία: Παγκόσμιος συναγερμός, στρατιωτικός νόμος για τον Πούτιν – Προελαύνει προς περιοχή με πυρηνικά η Wagner – Live εικόνα από Μόσχα

Οργασμός πληροφοριών τα τελευταία λεπτά για την άφιξη στρατιωτών της Wagner στην Μόσχα.

by Times Newsroom

Η είδηση ολοένα και φουντώνει στα social media. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είδαν στρατιώτες της ομάδας Wagner να έχουν μπει στη Μόσχα. Κάτι τέτοιο ασφαλώς φαντάζει αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την δύναμη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ήδη αναφορές ότι ορισμένοι μισθοφόροι μπαίνουν στη Μόσχα, χωρίς αυτές οι πληροφορίες να έχουν επιβεβαιωθεί. Βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της Βάγκνερ στο Telegram φαίνεται να δείχνει ότι οι στρατιώτες του τάγματος έσπασαν οδοφράγματα στο δρόμο τους προς τη Μόσχα. Η εγκυρότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πάντως, νωρίτερα έγινε γνωστό από την ρωσική εφημερίδα Vedomosti, Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να έχουν εγκαταστήσει θέση πυροβολικού στην άκρη της Μόσχας, σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε ότι πολυβόλα έχουν στηθεί στη νοτιοδυτική άκρη της πόλης. Η Kyiv Post, μια ουκρανική εφημερίδα, ανέφερε ότι στην άκρη της Μόσχας έχουν σκαφτεί χαρακώματα.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η ρωσική εφημερίδα Vedomosti, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας εθεάθησαν να παίρνουν θέσεις μάχης στη νότια Μόσχα. Οι εικόνες που δημοσίευσε η εφημερίδα δείχνουν Ρώσους στρατιώτες με αλεξίσφαιρα και εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα να παίρνουν θέση κοντά σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μόσχα με τη νότια Ρωσία.

Ρωσία: Live εικόνα από Μόσχα

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο κανάλι Telegram της Vedomosti δείχνουν οπλισμένους και ένστολους άνδρες στην οδό Lipetskaya, κοντά στην είσοδο του αυτοκινητόδρομου M4 που συνδέει την πρωτεύουσα με τις πόλεις Βορονέζ και Ροστόφ. Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης ένα ελικόπτερο στον ουρανό πάνω από την περιοχή και ένα φορτηγό της αστυνομίας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές για επέλαση της Wagner προς εγκαταστάσεις με πυρηνικά όπλα.

Ειδικότερα, ουκρανικά μέσα αναφέρουν πως στα περίχωρα του Μπορισογκλέμπσκ, στην περιοχή Βορονέζ υπάρχει μια αποθήκη με πυρηνικά όπλα του ρωσικού στρατού και ήδη οι μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τα εκεί.

 

Ρωσία: Φτάνουν στο Ροστόφ οι πιστοί του Καντίροφ

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.

«Οι μαχητές του υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε το κράτος», δήλωσε στο Telegram ο Καντίροφ.

Οι μαχητές του Καντίροφ είχαν πολύ ενεργή συμμετοχή στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ρωσία: «Οι δυνάμεις της Βάγκνερ οδεύουν προς τη Μόσχα», αναφέρει ο κυβερνήτης του Λίπετσκ

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λίπετσκ Ιγκόρ Αρταμόνοφ, περιοχής ανάμεσα στο Βορονέζ και της Μόσχας, επιβεβαίωσε ότι ηΒάγκνερ μετακινεί «εξοπλισμό» στην περιοχή και έχει στόχο να συνεχίσει βόρεια με προορισμό τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ένα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε μια συνοδεία ένοπλων οχημάτων Wagner να ταξιδεύει στην περιοχή του Λίπετσκ.

Γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρταμόνοφ είπε: «Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι αρχές… λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Ο Αρταμόνοφ υπενθύμισε επίσης στους κατοίκους ότι «τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο».

Ρωσία-Wagner: Παγκόσμιος συναγερμός – Εντολή Πούτιν για φυλάκιση όποιου παραβιάσει τον στρατιωτικό νόμο

Την ώρα που η Ρωσία βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας της ανταρσίας του μισθοφορικού τάγματος της Βάγκνερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα Σάββατο (24/6/2023) νόμο, ο οποίος επιτρέπει την φυλάκιση 30 ημερών για όποιον παραβιάσει τον στρατιωτικό νόμο σε όσα μέρη εκείνος έχει επιβληθεί, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι βρέθηκαν μετρητά στο γραφείο του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη τα οποία ανέρχονται σε 4 δισεκατομμύρια ρούβλια (δηλαδή 43 εκατομμύρια ευρώ ).

Το Reuters αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι τα χρήματα -που βρέθηκαν σε χαρτόκουτα σε οχήματα κοντά στο γραφείο του από την υπηρεσία ασφαλείας FSB- ήταν για να καλύψουν μισθούς και άλλα έξοδα για τους μαχητές του μισθοφορικού τάγματος Βάγκνερ του οποίου και ηγείται.

Ρωσία-Wagner: Ο Μπλίνκεν ενημέρωσε τους G7

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στο Twitter ότι μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους καθώς η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται», ανέφερε.

Ρωσία – Wagner: Η στιγμή που οι μισθοφόροι ναρκοθετούν το Ροστόφ – Απαντούν με πολυβόλα έξω από τη Μόσχα οι Ρώσοι

Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να έχουν εγκαταστήσει θέση πυροβολικού στην άκρη της Μόσχας, σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η εφημερίδα Vedomosti ανέφερε ότι πολυβόλα έχουν στηθεί στη νοτιοδυτική άκρη της πόλης. Η Kyiv Post, μια ουκρανική εφημερίδα, ανέφερε ότι στην άκρη της Μόσχας έχουν σκαφτεί χαρακώματα.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR, δήλωσε σήμερα Σάββατο (24/6/2023) ότι αυτό που αποκάλεσε απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και ανάφλεξης ενός εμφυλίου πολέμου απέτυχε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ρωσία-Πριγκόζιν: Καταλάβαμε το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, χωρίς να ρίξουμε σφαίρα

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι τα στρατεύματά του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό όταν πήραν τον έλεγχο του αρχηγείου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας στο Ροστόφ.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησε από την υπηρεσία Τύπου του δήλωσε ότι οι άνδρες του είχαν δεχθεί πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ. Ωστόσο, δήλωσε ότι θεωρεί πως έχει την υποστήριξη του ρωσικού λαού.

Ρωσία: Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές στη νοτιοδυτική περιοχή Λιπέτσκ της Ρωσίας κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Για να διασφαλιστεί ο νόμος και η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής Λιπέτσκ, το επιχειρησιακό στρατηγείο της περιοχής ζητά από τους κατοίκους χωρίς επείγουσα ανάγκη να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να απέχουν από κάθε μετακίνηση με προσωπικά ή δημόσια μέσα μεταφοράς», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση ήρθε την ώρα που ο κυβερνήτης της γειτονικής περιφέρειας Βορονέζ, όπου ο στρατός δήλωσε ότι ηγείται «πολεμικών» επιχειρήσεων, εξέφρασε την υποστήριξή του στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια πετρελαϊκή αποθήκη καίγεται εκεί.

Ρωσία ώρα μηδέν: Πιο κοντά από ποτέ ο εμφύλιος – Στα χέρια των μισθοφόρων δύο πόλεις

Ο Πούτιν υπόσχεται να τιμωρήσει τους «προδότες» την ώρα που ο επικεφαλής της «Wagner» λέει ότι οι μαχητές του θα βαδίσουν προς την πρωτεύουσα.

Μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη ρωσική πόλη Βορονέζ, η οποία βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης, ενώ η εξέλιξη αυτή κινητοποίησε τον ρωσικό στρατό, που προσπαθεί να «κόψει» από νωρίς την «όρεξη» του αντρών του Πριγκόζιν να φτάσουν στη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή, μαίνονται οι μάχες στους αυτοκινητόδρομους έξω από τη Βορονέζ, καθώς δυνάμεις του ρωσικού στρατού επιχειρούν, κυρίως από αέρος, να εμποδίσουν την προέλαση της Wagner προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνεται ο βομβαρδισμός Ρώσων κατά στρατιωτικών οχημάτων της Wagner στον αυτοκινητόδρομο Μ-4, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.

Wagner: Συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό στο Βορονέζ – Δεξαμενή πετρελαίου πήρε φωτιά

Η ομάδα μισθοφόρων που εξεγέρθη κατά της ηγεσίας του ρωσικού στρατού επελαύνει προς την Μόσχα, με μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας συγκρούσεις να διεξάγονται στην περιφέρεια του Βορονέζ. Προηγουμένως, οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν είχαν καταλάβει το κέντρο της πόλης Ροστόφ.

Το Βορονέζ βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας και αποτελεί μία από τις περιοχές, στις οποίες από το πρωί του Σαββάτου (24/6) η Μόσχα ανακοίνωση την επιβολή «αντιτρομοκρατικού καθεστώτος» και την αποστολή στρατιωτικών μονάδων στο σημείο.

Αυτή την στιγμή, μία τεράστια φωτιά καίει σε μια αποθήκη πετρελαίου στο Βορονέζ, μία πόλη όπου, μαζί με το Ροστόφ, οι μαχητές της Wagner φέρεται να κατέλαβαν βασικές στρατιωτικές τοποθεσίες.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης, Αλεξάντερ Γκούσεφ, είπε ότι 100 πυροσβέστες εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από την τοποθεσία.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Wagner φέρεται να κατέρριψαν ένα αεροσκάφος γενικής χρήσης Antonov AN-24 του ρωσικού στρατού πάνω από τη Βορονέζ. Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλλαγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4 έξω από την πόλη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Οι μάχες στο Βορονέζ διεξάγονται, σύμφωνα με αναφορές, σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες έξω από την πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο οικογένειας, με τον άντρα να σκοτώνεται ακαριαία, ενώ η γυναίκα και η κόρη του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Την ίδια περίπου ώρα που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη φωτιάς σε πετρελαιοδεξαμενή στο Βορονέζ, ένα άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει πολίτες που τρέχουν τρομοκρατημένοι, για να γλιτώσουν από μία έκρηξη στο Ροστόφ.

Στο Ροστόφ, οι μισθοφόροι της Wagner έχουν καταλάβει τα κτίρια της έδρας του Υπουργείου Εσωτερικών, του παραρτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών FSB, της διοίκησης του Ροστόφ και ενός από τα αστυνομικά τμήματα της πόλης, ενώ έχουν περικυκλώσει το τοπικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τοπικά κανάλια.

«Τώρα μπαίνουμε στο Ροστόφ», ανακοίνωσε την ίδια ώρα ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. «Οι μονάδες του Υπουργείου Άμυνας ή μάλλον οι στρατεύσιμοι που πετάχτηκαν για να μας κλείσουν το δρόμο, έχουν υποχωρήσει στα πλάγια. Δεν σκοτώνουμε παιδιά, τα παιδιά σκοτώνονται από τον [υπουργό Άμυνας της Ρωσίας] Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ρίχνει στον πόλεμο ανεκπαίδευτους στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων στρατευσίμων. Εμείς πολεμάμε μόνο με επαγγελματίες», είπε.

Ρωσία-Wagner: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ στέλνει στρατιώτες – «Η εξέγερση πρέπει να συντριβεί»

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Μαχητές του Υπουργείου Άμυνας και της Ρωσικής Φρουράς στην Τσετσενική Δημοκρατία έχουν ήδη φύγει για τις ζώνες έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε την κρατική της υπόσταση!», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» – όπως είχε κάνει προηγουμένως ο Πούτιν – καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες».

«Κάνω έκκληση στους αγωνιστές – τους πατριώτες της πατρίδας μας. Μην ενδίδετε στις προκλήσεις», είπε.

«Όποιοι στόχοι και αν σας δοθούν, όποιες υποσχέσεις και αν σας δοθούν, η ασφάλεια του κράτους μας και η συνοχή της ρωσικής κοινωνίας είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή», είπε ο Καντίροφ σε μια μεγάλη ανάρτηση στο Telegram.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι Τσετσένοι μαχητές του υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς έχουν ήδη αναχωρήσει για τις «ζώνες έντασης».

Η ανάρτηση του Καντίροφ τελειώνει με τις λέξεις: «Η εξέγερση πρέπει να συντριβεί και αν αυτό απαιτεί σκληρά μέτρα, τότε είμαστε έτοιμοι!»

Ενισχύει τα σύνορά της η Λετονία

Την ίδια ώρα, η Λετονία έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της με τη Ρωσία και δεν θα επιτρέψει την είσοδο Ρώσων με δεδομένη την παρούσα κατάσταση, ανέφερε σήμερα σε μία ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός των Εξωτερικών Εντγκαρς Ρινκεβιτς.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά της Λετονίας τη στιγμή αυτή».

Ρώσοι εθνικιστές ετοιμάζουν σχέδιο προστασίας

Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσαν ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ.

Πεσκόφ: Ο Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της μισθοφορικής ομάδας Wagner.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com